JO 14-1 wint de onderlinge confrontaties met JO 15-1

Corona competitie bovenbouw 11x11

22 mei 2021

JO 14-1 - JO 14-1  2-1

Sam Beuving, Tomás van den Brink, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Toine Geijtenbeek, Arthur Hagens, Imran Hammouti, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg.

Op de website van BFC is een mooi artikel te vinden over de waardering voor onze scheidsrechters. Een artikel van 16 mei jl. Nog vrij recent dus. Om de scheidsrechters te bedanken voor hun inzet om de jeugd iedere zaterdag óók in Corona tijd speelplezier te laten beleven op onze voetbalvelden aan de Meerweg:

"Voor de resterende duels van de Corona Challenges, maar ook daarna, roepen wij alle spelers, trainers en teambegeleiders op om vooral na te wedstrijd de scheidsrechter te bedanken voor zijn of haar leiding. Laat de oprechte waardering zien en voelen dat deze leidsman of –vrouw aanwezig is geweest en zijn of haar best heeft gedaan om de wedstrijd in goede banen te leiden."

Liefde in tijden van Corona, zo gezegd. Maar ook daarna. Ik wilde het gewoon maar even kwijt, want we werden weer  uitstekend geleid afgelopen zaterdag.

De ziekenboeg is nog niet leeg. Vandaag was Sophie afwezig en Mika en Tomás moeten noodgedwongen onze jonge helden aanmoedigen vanaf de bank. Met uitzondering van Marc durfden we het aan de JO 15-1 met een gevarieerde opstelling tegemoet te treden. Het is een feest te zien dat onze spelers op vele plaatsen inzetbaar zijn, zonder dat het daarmee een feestopstelling in de betekenis van dat woord wordt.

Marc op goal, Jasper, Mads, Vincent, Arthur achterin, Job, Bommel, Sam en Wessel een linie daarvoor en Luca en Toine zijn voorin te vinden. Imran en Keyan vallen de tweede helft in.

We hebben het in de eerste helft moeilijk. De JO 15-1 speelt beter en creëert meer. Een spaarzame aanval noteerde ik voor de JO 14-1, waaronder een corner van Jasper, die net Luca niet bereikt. Aan de andere kant zijn er meer kansen, maar de JO 15-1 is slordig in de afwerking. En wij verdedigen goed. In de opbouw zijn we minder in het begin. Slordig in de omschakeling.

Waar de JO15-1 in de eerste helft nog wel scoort, wordt die inzet wegens buitenspel afgekeurd.

Geholpen door de bank van de JO 15-1 verslapt de focus van het team op de wedstrijd en neemt de JO 14-1 gaandeweg de eerste helft het heft wat meer in handen. Met name in de tweede helft zal ons team daarvan profiteren. Het is 0-0 bij rust.

De tweede helft is beter. We spelen geconcentreerd en de ene na de andere aanval valt te bewonderen. De 1-0 valt na goed doorgaan van Keyan op onze linkerflank. De bal is nog net de achterlijn niet gepasseerd als hij voortrekt en Toine de bal beheerst in tikt. De scheidsrechter is gedecideerd en niet gevoelig voor protesten dat de bal de achterlijn wél gepasseerd zou zijn. De 1-0 is een feit.

De JO 15-1 wordt nog even gevaarlijk uit een corner, maar de hoge bal wordt door Marc weg gestompt. Aan de andere kant volgt nog een kans voor Toine, maar de bal mist kracht. Imran is vervolgens meer succesvol, als een goed opgelopen Luca hem vrij speelt in de 16. De keeper weet zijn eerste inzet nog wel te keren, maar de rebound is duidelijk voor Imran. Zo duidelijk, dat het daarmee 2-0 staat.

Sam mag vervolgens nog gevaarlijk voor de keeper van de JO 15-1 verschijnen, maar deze redt met een mooie duik. De corner levert vervolgens niets op. Als we even voor tijd wat ongelukkig balverlies lijden op het middenveld, mag de JO 15-1 nog even hoop putten uit de daaruit volgende 2-1, maar het is te laat. De tijd zit erop en de scheidsrechter fluit af. Het is knap en een groot compliment waard, dat het totaal van het onderlinge treffen tussen deze twee teams uiteindelijk in het voordeel van de JOngere 14-1 uitvalt: 4-3. Bij deze dus.

Het seizoen zit er bijna op. Dank aan BFC dat we überhaupt nog over een seizoen hebben kunnen spreken. We hoeven dat niet steeds te herhalen, maar soms toch wel: de Corona Challenges hebben uiteindelijk toch glans gegeven aan een anders verloren jaar. Zaterdag gaan we de wei in tegen onze leeftijdsgenoten van de JO 14-2 en dan maken we ons op voor een nieuw seizoen als Onder 15. We kijken ernaar uit om daarvan dan hopelijk weer zoveel mogelijk mee te maken en erbij te zijn.

Aan een waardige seizoensafsluiting wordt gewerkt.