BFC JO14-1 verslaat een jaartje ouder: 3-2

Accommodatie

Onbekend

BFC JO14-1 - BFC JO15-2  3-2 (Sam 3x)

Sam Beuving, Tomás van den Brink, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Arthur Hagens, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg

Sommige wedstrijden lenen zich niet voor een vlammend betoog over het wel en wee van onze jonge talenten. Zulke verslagen laten over het algemeen dan ook iets langer op zich wachten.

We missen vandaag Keyan, maar zijn overigens compleet.

Een zelfde beeld als vorige week voltrekt zich tegen JO 15-2. Strijd op het middenveld, een enkele uitbraak over en weer met kansen aan beide kanten, maar -zeker de eerste helft- een iets sterker JO 15-2. Dat heeft te maken met leeftijdsverschil en ontzag daarvoor en dat werkt kennelijk belemmerend. Respect voor ouderen is een goed uitgangspunt, maar op het veld werkt dat tegen je.

We komen dan ook achter na twintig minuten. JO 15-2 scoort bij de tweede paal uit een corner. Dat helpt gek genoeg, want we gaan met meer bravoure spelen. De strijd aan gaan, met de borst vooruit richting vijandelijk doel. Dat leidt tot de gelijkmaker van Sam en hij herhaalt zo'n 10 minuten later op aangeven van Nassir dat kunstje. Op rand 16-meter scoort hij knap in de kruising. 2-1. Toch lukt het ons niet om de voorsprong mee te nemen naar de rust. Een wat ongelukkige overtreding net buiten ons strafschopgebied leidt tot een vrije trap, die boven Marc ingeschoten wordt. Met een 2-2 op het scorebord zoeken we Ruben en Martin op voor advies over de tactische aanpak in de tweede helft.

BFC JO 15-2 creërt in de tweede helft minder kansen. Wij hebben een zeker overwicht op het middenveld, maar echt gevaarlijk worden we niet. BFC JO 15-2 heeft wat uitvallers, om verschillende redenen, en op enig moment zijn hun wissels op. Eerlijk is eerlijk: bij een stand 11-9 aan spelers in ons voordeel, weten wij een gaatje in de stugge verdediging te vinden. Wederom Sam op aangeven van Nassir,  zijn derde en winnende van de dag. BFC JO 15-2 krijgt nog wat hulp en eindigt de wedstrijd daardoor met 10 man, maar dat weet het tij niet meer te keren.

Met een 3-2 overwinning stappen we uiteindelijk toch met een tevreden gevoel het veld af en kunnen wij ons opmaken voor de allesbeslissende poule wedstrijd tegen de JO 15-1 op 7 november.

Iets om naar uit te kijken en helaas nog even niet meer dan dat. Het meemaken en er bijzijn volgt later weer, maar het is voor nu mooi dat BFC haar teams toch wekelijks in deze competitie hun krachten op sportieve wijze tegen elkaar laat meten .