BFC JO 14-1 trekt drie punten over de streep

I. Chakkaf

26 september 2020   BFC JO 14-1 - Be Quick 1887 JO 14-1 3-1 (Keyan, Luca, e.d.)

Sam Beuving, Tomás van den Brink, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Arthur Hagens, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Luca Messori, Sophie Proost, Bommel Quaedvlieg, Keyan Samuel, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg, Safouane el Bouhdifi

Safouane vervangt op goede wijze de geblesseerde Mads. Dank Safouane.

We ontvangen vandaag op ons mooie sportcomplex Be Quick 1887 uit Haren, Groningen. Eén van de oudere clubs van Nederland, met een mooie historie. Zo werd het 100 jaar geleden, op 6 juni 1920, kampioen van Nederland.

Wij kennen het team van Be Quick JO 14-1 niet, maar de stand op de ranglijst doet vermoeden dat ze het in deze divisie zwaar hebben. Maar in de wetenschap dat alle teams op dit niveau goed voetballen, mag van onderschatting geen sprake zijn. Sophie en de jongens zijn zich daarvan goed bewust en voor zover iemand misschien toch stiekem…., hebben we altijd nog Ruben en Martin. Met precisie wordt de wedstrijd in de kleedkamer voorbereid. Als we het veld betreden, weten we wat ons te doen staat. Maar dat de werkelijkheid niet altijd zo precies kan worden voorbereid en toch weer anders is dan in de kleedkamer, bewijst deze wedstrijd uiteindelijk maar weer eens al te goed.

Be Quick speelt met een 1-5-3-2 formatie. 3 centrale verdedigers ontregelen ons aanvalsspel en ook de keeper van Be Quick heeft zich duidelijk voorgenomen ons feestje vandaag te verstoren, welk voornemen hij een aantal keren met succes uitvoert. Kortom, het is lastig om de score te openen. We zijn ongeduldig, spelen vaak te druistig en lopen keer op keer de drukte in. De flanken worden onvoldoende benut en dat leidt ertoe dat de stand bij rust is zoals we begonnen. We hebben goede kansen gezien. Imran kopte knap uit een corner op de kruising, schoten van Sam en Nassir misten nog de juiste richting of voldoende kracht, Luca en Keyan vonden elkaar een paar keer goed, maar het zijn nog slechts plaagstootjes. Aan de andere kant geeft onze verdediging weinig weg en maakt ons middenveld het de opbouw van BE Quick lastig. Toch moet Marc nog een aanval via een één op één onschadelijk maken, maar veel dreigender dan dat wordt Be Quick de eerste helft niet.

Ruben en Martin leggen in de rust de vinger op de zere plek. We moeten het spel intelligenter spelen. Waarom de drukte van de verdediging opzoeken als er tenminste 5 Be Quickers staan. Laat de bal op het middenveld rondgaan en vindt de openingen langs de zijkanten. En zet hoger druk als zij de bal hebben. Maak het ze lastig en verhoog je handelingssnelheid. We gaan zo op in de lessen van onze trainers, dat we gebeld worden in de kleedkamer dat de scheidsrechter en de tegenstander al op het veld staan.

De tweede helft gaat zeker de eerste twintig minuten conform de nieuwe instructies. Het hoog druk zetten leidt tot slordigheden in de vijandelijke defensie en dat levert kans op kans op. Toch is het nog wachten tot de tiende minuut in de tweede helft voordat de 1-0 op het scorebord mag verschijnen. Een schot van Luca wordt in eerste instantie gekeerd door de keeper van Be Quick, maar de afspringende bal wordt door Keyan vervolgens beheerst en raak ingeschoten. Goed storend werk van BFC levert enkele minuten later de 2-0 op als Luca de bal onderschept van de verdediging van Be Quick en het doel vindt.

In plaats van door te zetten neemt BFC gas terug. Daarmee geeft het Be Quick weer vat op het spel en dat gecombineerd met een wat rommelige fase van onze kant leidt tot de onnodige 2-1 in de 30e minuut. Be Quick jaagt vervolgens op de gelijkmaker met enkele hachelijke momenten uit vrije trappen voor ons doel. Jasper heeft vervolgens nog enkele goede momenten en het gevaar dat uit die aanvallen komt, brengt de verdediging van Be Quick zodanig in verwarring, dat uit een eigen goal BFC de wedstrijd alsnog met 3-1 over de streep trekt.

We spelen niet vaak tegen een sterk verdedigend ingestelde ploeg zoals Be Quick vandaag speelde. Dat was merkbaar, we hadden moeite ons eigen spel te spelen en dat maakte het niet één van onze beste wedstrijden. Maar de drie punten teken we bij, dus wie maalt daarom en we behouden aansluiting bij de top twee van onze poule, van wie AFC '34 onze volgende tegenstander is. Wederom een goede aanleiding om het mee te maken en erbij te zijn. We kijken weer uit naar uw trouwe support.