Delta Sports '95 FC 1

1 - 3

2e klasse B

26 september 2020 15:00

In de eerste uitwedstrijd van deze competitie jaargang heeft BFC 1 zich bij het zeer sterk geachte Delta Sports’95 van zijn goed kant laten zien. Na de zeperd, een week eerder op eigen veld, was de ploeg er op gebrand om die misser zo snel mogelijk weg te poetsen. De Bussummers vlogen dan ook uit de startblokken en in de tweede minuut lag de bal achter de Houtense doelman tegen de touwen. De als een vuurpijl opkomende verdediger Jurriën Blaauw leverde een perfecte voorzet af op de inkomende tjerk Posthuma die feilloos met het hoofd de openingstreffer op het scorebord liet aantekenen. Er volgden binnen tien minuten nog twee enorme kansen maar de voorwaartsen bleken nog niet helemaal warm om de voorsprong al snel te verdubbelen. Delta Sports wist zich geen enkele raad met het spel van hun gasten en wist zich dan ook geen enkele kans te creëren. BFC was de ploeg die de kansen kreeg en het was dan ook niet verwonderlijk dat de stand binnen het half uur verdubbeld werd. Dwight Oehlers jaagde de verdedigers van Delta rond de eigen zestien meter van op waardoor deze zo in de war raakte dat de bal in de voeten van Jostein Ohm belandde. De linkeraanvaller had er geen enkele moeite mee om het net van de tegenstander voor de tweede keer te laten bollen. Ondanks nog enkele mogelijkheden voor BFC veranderde er voor de rust niets meer aan de 0-2 tussenstand.

De openingsfase van de tweede 45 minuten leek de thuisploeg BFC onder druk te zetten maar moest het lijdzaam toezien dat de eerste de beste grote kans voor de bezoekers was. Toch wist het al snel terug te komen in de wedstrijd doordat BFC even vergat de rechterflank af te dekken waardoor er alle ruimte ontstond voor de gastheren om uit het niets de bal achter doelman Ranzijn te krullen. Met man en macht trachtte Delta de gelijkmaker te forceren maar ondanks dat het meer balbezit had wist het maar niet gevaarlijk te worden. Tien minuten na de aansluitingstreffer was het Leroy Oehlers die de marge weer op twee bracht. De middenvelder toverde een individuele actie uit de beentjes waarbij zelfs een Messi en Ronaldo met verbazing naar zou hebben gekeken. De gehele Houtense defensie, inclusief de doelman, werd in de luren gelegd en met een simpel tikkie werd het ronde kleinood over de doellijn gedeponeerd. Met nog een klein half uur op het uurwerk probeerde Delta Sports in de buurt te komen van het BFC doel maar het Bussumse Football Collectief bleek deze middag zo sterk dat er amper een serieuze kans werd gecreëerd. Het was juist BFC die de kansen kreeg maar daar te onzorgvuldig mee omging. Na 90 minuten had een 1-5 of 1-6 einduitslag zeker niet misstaan maar ondanks dat het bij 1-3 bleef was men aan Bussumse zijde uitermate tevreden met de driepunter en het vertoonde spel. Een knappe overwinning en vooral een goede teamprestatie was de algehele conclusie na afloop in de kleedkamer.

Zaterdag 3 oktober mag men op eigen veld de lijn van het vertoonde spel trachten door te trekken als er om 15.00 uur wordt afgetrapt op tegen IJFC.