BFC MO11-1

1e klasse 2

7 maart 2020 9:00

Deze zaterdag was de tegenpartij dezelfde als vorige week, ASC Waterwijk, maar moest er nu uit worden gespeeld in Almere.

Leuke bijkomstigheid was dat de wedstrijd werd gespeeld op een ouderwetse echte grasmat met veel modder na het slechte weer van afgelopen week. Na de warming up kregen de meiden van Dick te horen dat ze ten opzichte van vorige week een actievere houding moesten aannemen en sneller moesten reageren.

Ze begonnen meteen in de aanval en zochten elkaar in het veld. Ook de tegenstander was gedreven om te scoren. Het eerste BFC-doelpunt liet even op zich wachten maar kwam tot stand na goed samenspel. Een pass van Dominique op Puck, die meteen kaatst op Zoe, die op tijd voor haar tegenstander komt en knap inpasst op spits Diewertje. 1-0.

Al snel viel ook de 2-0, waarna de meiden flink op dreef kwamen en de winst roken. Net voor de rust viel de 3-0 en konden ze even uitblazen. Onder genot van een appel werd de tactiek doorgesproken voor de naderende tweede helft.
Vol goede moed en strijdvaardig als ze zijn betraden ze inmiddels lekker onder de modder het veld.

Waterwijk bleef ook na rust moedig proberen de achterstand te verkleinen, maar door het sterke verdedigen van de meiden en het goede keeperswerk van Jurmecia lukte dat niet. En jawel, bij een van de uitvallen lukte het Diewertje om de 4-0 te maken.