Buitenveldert sc Jo10-1 - BFC Jo10-1: .....in rouw gedompeld door het verlies van deze week!!

Buitenveldert sc. JO10-1

8 - 7

BFC JO10-1

Hoofdklasse 1.1

7 maart 2020 11:30

Een mooie zaterdagochtend in maart,

had een onnodig verlies voor ons bewaard.

Accepteer je verlies als een man,

niet dat het makkelijker is dan.

Selectie: Quinn (K), Imraan, Jay, Aert, Ties, Brahim, Brandon (C), Pariss.

Scoreverloop: 1-0 Buitenveldert, 1-1 Brandon, 1-2 Ties, 1-3 Ties, 2-3 Buitenveldert, 2-4 Pariss, 3-4 Buitenveldert, 3-5 Brandon, 3-6 Imraan, 4-6 Buitenveldert, 5-6 Buitenveldert, 6-6 Buitenveldert (e.d. Aert), 7-6 Buitenveldert, 8-6 Buitenveldert, 8-7 Brandon.

Man of the Match: Brandon

Vanwege het overlijden van Harry Puijk afgelopen dinsdag, speelden de jongens vandaag met rouwbanden om en werd er voor de wedstrijd een minuut stilte gehouden.

Na twee minuten werd het spel gelijk op scherp gezet door deze snelle tegengoal. Dat het niet de bedoeling was om hier te gaan verliezen bleek tegen het einde van het eerste kwart toen de jongens binnen één minuut zowel de 1-1 als de 1-2 maakten. Het tij leek gekeerd. Zeker nadat de eerste helft verdiend met een 3-4 voorsprong werd afgesloten. Het spel was voor de bewoners van de zijlijn toen ook nog leuk om te zien. De ene keer een verzorgde opbouw, de andere keer een snelle uitbraak of een lange bal op maat; het spel ging vlot heen en weer. Hoewel de lucht boven de Zuidas wat dicht begon te trekken, was er ook in het derde kwart nog geen vuiltje aan de lucht, zeker niet nadat we zelfs op 3-6 voorsprong kwamen. De tweede helft was qua aantal doelpunten wel het meest productief, in beide kwartjes werd vier keer gescoord.

Tegen het einde van het derde kwart raakten de boys de weg echter compleet kwijt en sloeg het verval toe, waarbij de gelijkmaker aan het begin van het laatste kwart (eigen doelpunt) kenmerkend was voor het laatste deel van de wedstrijd. Er werd niet goed meer gekeken en “gecommuniceerd”. De vrije man werd niet meer gevonden en hierdoor werd het spel erg rommelig. Het gevolg was dat er geen overtal meer kon worden gecreëerd en dus waren de paar kansen die we nog kregen meer geluk dan wijsheid. Hoewel er dus nog wel enkele kansen kwamen, bleek zelfs een gelijkspel niet haalbaar.

Sometimes you win, sometimes you lose, maar deze was zeker niet nodig..... Hopelijk wordt er lering uit getrokken en kunnen we deze wedstrijd gauw vergeten. Op naar de wedstrijd tegen AFC Quick aankomende zaterdag.