kun je aan het eind zelfs proberen een potje FIFA te spelen.
Een leuke pot op een drassig veld,
met aan het eind door Jesper wat buikschuivers besteld.

Selectie: Quinn (K), Imraan, Jay, Faas (C), Ties, Brahim, Brandon, Pariss

Scoreverloop: 1-0 Abcoude, 2-0 Abcoude, 2-1 Brandon, 2-2 Brandon, 2-3 Ties, 3-3 Abcoude, 3-4 Pariss, 3-5 Ties, 4-5 Abcoude, 4-6 Brandon, 4-7 Pariss, 4-8 Ties, 4-9 Ties

Man of the Match: Brandon

Na een bliksemstart van Abcoude, waardoor we na de eerste 3 minuten al tegen een 2-0 achterstand aankeken (overigens was de 1-0 wel een beetje een lucky goal; een hoekschop die van richting wordt veranderd, vervolgens per ongeluk op het hoofd van een speler stuitert en dan het doel in hobbelt.....).

Goed, tijd om orde op zaken te stellen!! Aan het eind van het eerste kwart stond het gelukkig alweer 2-2, zodat de schade verholpen leek. Het tweede en derde kwart waren vervolgens qua spel wat rommelig en de eerste helft werd in remise afgesloten, 3-3.

Hoewel de middelste twee kwartjes een onrustig spel lieten zien, kwamen we na de rust toch wat meer los en ‘in control’. “Het systeem”, dat er toch wel al inzit, werd afgestoft en voorzien van hernieuwde energie. Abcoude kon eigenlijk alleen nog maar naar voren komen door ‘de lange bal te spelen’, maar die werd telkens weer vrij snel veroverd. Echte kansen wisten ze daardoor niet te creëren. De machine van BFC daarentegen was gereset en opnieuw opgestart, de beleving was terug en de jongens kwamen los!! Desondanks moesten we in dit kwart nog wel een tegengoal incasseren, maar door er zelf gelukkig twee te maken begonnen we met een 4-5 voorsprong aan het laatste kwart.

In het laatste kwart was de beer echt los. Goede combinaties, een hoge mate van inzet en de nodige dosis doeltreffendheid zorgden voor de laatste vier treffers van de wedstrijd. De vrije ruimtes werden weer gezocht en door op de juiste momenten voor (trek)touwtjes te zorgen werd de defensie van Abcoude opgeblazen. Jongens, nadat jullie ons de eerste minuten even lieten schrikken hebben jullie je goed herpakt. Een dik verdiende overwinning, waardoor jullie gewoon lekker bovenin de competitie meedraaien!! Dit geeft de burger moed, want volgende week staat de topper (thuis) tegen AS’80 op het programma.

Overigens ook mijn complimenten en dank aan onze technische staf. Dat ze veelzijdig zijn wisten we natuurlijk al (😉), maar wisten jullie ook dat Jesper & Ahmed zelf hebben aangeboden de wedstrijdkleding deze keer te wassen?