-

BFC JO17-1

Groep 1 2 Tussenronde

22 januari 2020 19:30

BFC JO17-1 heeft voor een daverende verrassing in het bekertoernooi gezorgd. In Hoorn werd van tweededivisionist Hollandia gewonnen: 1-3.

Na een imposante bekerreeks tegen regionale tegenstanders leek de volgende opponent Hollandia op voorhand een maat te groot voor BFC. De roemruchte club uit Hoorn is immers een hoogvlieger in de tweede divisie. Maar op sportpark Juliana in Hoorn toonde BFC - trots koploper in de vierde divisie - aan een waar cupfighter te zijn. Hollandia werd met name in de tweede helft overklast door het elftal van trainer Jeffrey Tang.

In de eerste helft liet Hollandia bij tijd en wijle iets van zijn klasse zien. Hoewel de betere kansen voor BFC waren, kwam de thuisploeg na een snelle counter op 1-0. Lang genieten kon Hollandia niet van die voorsprong. Twee minuten later doelpuntte Goof Hogenboom na een bekeken voorzet van de opgestoomde linksback Lukas Dupuits: 1-1. Hollandia had daarna het betere van het spel, maar verzuimde te doelpunten. Zo zag BFC-keeper Tygo Steenvoorden een bal op de lat uiteenspatten.

In de tweede helft was Hollandia geen schim meer van de ploeg voor de rust. BFC domineerde en kwam via Kay Lefeber verdiend op voorsprong: 1-2. Fjodor Prent zorgde voor de mooiste treffer van de avond. Na een mislukte corner revancheerde hij zich met een bekeken afstandsschot: 1-3.

Wie de volgende tegenstander in het bekertoernooi wordt, is nog niet bekend. BFC begint komende zaterdag met een uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk aan de tweede competitiehelft.