Sportief revanche brengt BFC JO13-1 een ronde verder

Groep 1 01 Tussenronde

18 januari 2020 12:30

18 januari 2020 BFC JO 13-1  - Hollandia JO13-1  2-0

Milan  van den Akker, Sam Beuving, Safouane el Bouhdifi, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Sam Fransen, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Sophie Proost, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg, Arthur Hagens

Het voelt goed om ons mooie sportpark op te komen voor de eerste echte wedstrijd van 2020. Een bekerwedstrijd, die wat ongezellig 'tussenronde' heet. Alsof het een soort tussendoortje is, die je niet al te serieus zou moeten nemen omdat het echte werk pas weer daarna komt. Niets is minder waar. Het gaat echt ergens om, al is het maar omdat we tegen Hollandia spelen, de nummer drie uit onze competitie, waarin we met even veel punten, maar met een veel beter doelsaldo op de tweede plaats staan.
We verloren van Hollandia nog op 30 november 2019, met 4-1 zelfs. Alle hens aan dek dus. We speelden inmiddels in 2020 een zaalvoetbaltoernooi en een veldtoernooi in Rosmalen, waarin Sophie en de jongens de hoog gespannen verwachtingen nog niet konden waarmaken. Zou dat vandaag anders zijn?

Er is goed getraind de afgelopen week, de gezichten in de kleedkamer zijn geconcentreerd, maar ogen ontspannen. Ruben neemt de tijd voor de voorbespreking en heeft voor iedereen aanwijzingen en een positief woord in petto. Ze nemen het gretig in zich op en gaan met duidelijke instructies het veld op.

We hebben Arthur vandaag in onze geledingen. Jasper is geblesseerd en Arthur, die na de winterstop is teruggekeerd,  vult het door Jasper geslagen gat in. Mooi dat BFC'ers na een mooi avontuur elders weer op het oude nest terugkeren.
Jasper wordt op de bank gezelschap gehouden door Arthur, Mika, Milan en Sam Fransen.

We beginnen rommelig. Het spel is onrustig, we laten Hollandia in haar spel komen en zelf weten we daar maar weinig tegenover te stellen. Zijn het de zenuwen, omdat we weten wat we in Hoorn verkeerd deden en bang zijn in dezefde fout te treden? Wat het ook is, na een kleine 10 minuten nemen we het heft in handen en drukken we met compact spel Hollandia steeds verder terug op haar eigen helft. Mads met zijn loopsnelheid, houdt hun laatste man lekker bezig en omdat deze veel alleen moet opknappen, begint de defensie van Hollandia gaandeweg gebreken te vertonen. Dat geeft kansen, maar BFC weet de eerste helft toch weinig écht gevaarlijk te worden. Enkele hoogtepunten: Nassir, die Mads in volle snelheid lanceert, maar de op Sam B voorgetrokken bal wordt net voor het goal nog weggewerkt. Sophie die een goede steekbal  net Nassir niet ziet bereiken. Schot van Mads in de 25e minuut. Was het een penalty toen Sam B in de 16 aan zijn arm werd getrokken?

Het is rust. BFC heeft het betere van het spel gehad, geen echte doelrijpe kansen gecreëerd maar ook geen kansen weggegeven. Het compacte spel van BFC en de zeer goede samenwerking in het veld maken dat BFC de sterkere ploeg is vandaag. Dat moet in de tweede helft alleen nog leiden tot een of meer doelpunten. En zo geschiedde.

BFC pakt de draad van de eerste helft goed op en is vanaf de eerste minuut weer de gevaarlijke ploeg. Al in de 6e minuut wordt Mads in of buiten het strafschopgebied gevloerd. De scheidsrechter is vrij stellig: buiten de 16 en geeft een vrije bal aan BFC. Nassir twijfelt niet en krult de bal prachtig achter de Hollandia keeper in de kruising van de andere hoek. Een terechte 1-0 verschijnt op het scorebord in de app-groep.
Inmiddels heeft Sophie plaatsgemaakt voor Mika, later volgen Milan en Sam F voor Auke en Wessel en Arthur voor Safouane.

Er volgt een fase in de wedstrijd waarin de ene corner na de andere elkaar opvolgt. Imran kopt er een over, een ander van Sam B wordt van de lijn gehaald door een oplettende Holandia-er, een volgende corner van Milan wordt afgeslagen. Vincent staat goed opgesteld op het middenveld en brengt de bal terug in de aanval. Safouane vangt op en dribbelt de 16 meter in, waar hij uit zekerheid ten val gebracht wordt. Nassir mag zich opmaken voor zijn tweede en hij doet wat er van hem gevraagd wordt.

De 2-0 geeft rust, maar achterover leunen is BFC niet gegeven. Waar de teugels gevierd worden, krijgt Hollandia kansen. Sam F kopt knap een corner van de lijn. Alsof Martinez het ingrijpen van Sam gezien heeft, deed hij namens Ajax in de wedstrjd tegen Sparta min of meer hetzelfde. Marc moet ook even voor tijd nog reddend optreden en drukt een bal met het been buitenkant paal corner.

Het is tijd en BFC bekert verder. De overwinning wordt met blijdschap gevierd en de wijze waarop BFC speelde geeft daar alle reden toe. Compact en als team.

Op 29 februari trekt de beker caravaan verder, naar Alkmaar. AFC '34, ook uit de eigen competitie, wacht ons op.

Zaterdag 25 januari as oefenen we tegen Unicum in Lelystad, op 28 januari as thuis tegen Kolping Boys. De start voor ons van de competitie is eerst weer op 8 februari as. Er staat dus weer van alles op het programma, dat aanleiding geeft om het mee te maken en erbij te zijn. Sophie en de jongens rekenen ook op u langs de lijn.