Ondanks veel gemiste kansen; BFC JO-11 veel te sterk voor Sporting Martinus: 8-1 winst

BFC JO11-1

8 - 1

Sporting Martinus JO11-1

Hoofdklasse 1.1

18 januari 2020 11:00

De voorjaarscompetitie is weer begonnen! Een competitie waarin de hoogst geëindigde teams van de verschillende hoofdklasse poules van de herfstcompetitie bij elkaar zijn gezet, om met elkaar uit te maken wie nu het sterkst is in afdeling West I. Zowel team 1 als team 2 van de onder 11 selectie van BFC hebben zich voor deze “eindronde” geplaatst, dus we gaan ook nu weer (na de bekerstrijd) een onderlinge ontmoeting meemaken.

Team 1, met in de gelederen Joep, Camillo, Thijs, Tijn, Tijl, Fedde, Giovanni, Wessel, Jordy en Ezrah, moest het in de eerste wedstrijd opnemen tegen een oude bekende: Sporting Martinus uit Amstelveen, een team dat bekend staat om z’n technisch verzorgde voetbal. De eerste wedstrijd van de herfstcompetitie was tegen hetzelfde team, en dat leverde een 10-2 winst op, waarbij aangetekend moet worden dat Sporting toen een aantal sterke spelers moest missen.

Hoewel de eerste doelpoging op naam kwam van Sporting Martinus liet BFC er deze wedstrijd wederom geen gras over groeien: Reeds in de 4e minuut kreeg Wessel de bal na een balverovering door Tijl, en hij ging er met een flitsende demarrage vandoor. Onderweg tructe hij een aantal tegenstanders en hij beëindigde zijn solo met een vlammend schot in de verre hoek: 1-0. De eerstvolgende doelpoging daarna kwam van de voeten van Giovanni, maar dat bleef bij een poging. In de 9e minuut leverde een combinatie met Ezrah het volgende doelpunt van Wessel op (2-0) en daarna volgde nog een flink aantal schoten op het doel door Jordy, Wessel en Ezrah. Ezrah was in de 14e minuut wel succesvol, nadat hij met een slim steekpassje van Tijl werd vrij gespeeld en daarna verwoestend uithaalde: 3-0

In het tweede kwart werd de doelpuntenproductie verder opgepakt, maar ook nu waren er vele vruchteloze pogingen daartoe Het vierde doelpunt werd wederom gemaakt door Ezrah, die na een pass van Thijs nu in de draai  zijn (chocolade) linkervoet achter de bal zette, en de keeper kansloos liet: 4-0. Hierna de reeds genoemde doelpogingen waarvoor Giovanni, Wessel en  weer Ezrah tekenden. Vlak voor de rust ging Camillo op avontuur over de linker flank. Hij kapte de eerste tegenstander uit op eigen helft, en besloot daarna om de actie door te zetten, Ook de volgende tegenstanders werden het bos in gestuurd, waarna hij besloot om er een schot aan te wagen: 5-0

De tweede helft begon met een doelpoging van Fedde, niet lang daarna gevolgd door een succesvol schot van afstand door Tijl. Hij kreeg de bal terug gespeeld van Giovanni, die vlak daarvoor was doorgebroken op links: 6-0. Hierna kon Sporting Martinus voor het eerste echt iets terug doen en  zowaar een tegentreffer laten aantekenen. Een schot van afstand uit een vrije trap kwam ongelukkig op het hoofd van een BFC verdediger, waardoor Joep kansloos was: 6-1. In het volgende kwartier verdween de lijn wat uit het spel van BFC. Wat minder goed lopende combinaties, maar wel heel veel doelpogingen van zo’n beetje elke BFC’er. Vermeldenswaard hierbij zijn de op de lat gestrande pogingen van Thijs en Fedde. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd er nog wel verder aan het doelsaldo gewerkt. In de 57e minuut was Jordy met een schot van afstand verantwoordelijk voor de 7-1, al leek de bal houdbaar voor de keeper, maar via de paal belandde de bal toch in het net. Het slotakkoord werd verzorgd door Wessel en Ezrah; laatstgenoemde bepaalde de eindstand op 8-1.

Een verdiende overwinning voor de mannen, die hooguit wat meer rendement moeten gaan halen uit de vele kansen. Volgende week volgt een (wederom) thuiswedstrijd tegen het sterke DEM uit Beverwijk. Aanvang 12.15 uur op Sportpark Meerweg in Bussum. Komt dat zien!!