8 - 1

DEM (RKVV) JO11-1

Hoofdklasse 1.1

25 januari 2020 12:15

Was het wraak? Iets van revanchegevoelens zal zeker hebben meegespeeld bij deze wedstrijd, aangezien team 2 vorige week met 3-1 had verloren in een tamelijk fysieke pot voetbal bij het Beverwijkse DEM. DEM had in de afgelopen herfstcompetitie een ongeslagen status in één van de hoofdklassepoules, dus de mannen waren gewaarschuwd. Degenen die vandaag de (kunst-)wei in werden gestuurd waren Joep, Camillo, Thijs, Tijn, Tijl, Giovanni, Fedde, Wessel, Jordy en Ezrah.

In de eerste minuten werd de toon voor de wedstrijd meteen gezet. BFC overduidelijk met offensieve bedoelingen, en DEM dat daar met man en macht weerstand aan bood. Bij de BFC aanvallen werd steeds de sterke Ezrah opgezocht in de punt van de aanval, aan wie DEM de handen meer dan vol had. Jordy, vandaag startend op de rechterflank, toonde zich een regelrechte plaag voor de DEM defensie; de linkerverdediger had handen en voeten nodig om hem af te stoppen, maar zelfs al die ingezette ledematen bleken onvoldoende. Al in de tweede minuut eindigde een schot van Jordy op de paal en even later schoot Ezrah uit de draai net naast. In de 4e minuut was het alsnog raak: Jordy kreeg de bal aangespeeld door Wessel en met een hoog schot, waar de keeper slechts de vingertoppen nog tegenaan kreeg tekende hij voor de 1-0. In de volgende minuten bleven Ezrah en ook Giovanni het doel ven DEM bestoken, maar vooralsnog zonder succes. In de 15e minuut volgde een  schitterende aanval over rechts, waarbij Jordy de verdediger helemaal misselijk slalomde en de bal vervolgens panklaar afleverde bij Ezrah. Deze draaide de andere kant op dan de verdediger verwachtte, en schoot met links de bal langs de keeper: 2-0.

In het tweede kwart kwam Fedde Giovanni aflossen op de linkerflank, en hij liet meteen zijn voeten spreken: mannetje uitspelen, naar binnen draaien en schieten. Vooralsnog bleef dat zonder resultaat. Maar in de 21e minuut was het dan toch weer raak, en wederom was het de combinatie Ezrah en Jordy die niet te stoppen bleek door de DEM defensie: 3-0. BFC bleef voortdurend de aanval zoeken, en DEM wist daar eigenlijk weinig tegenover te zetten. Ze probeerden wel steeds druk te zetten op de opbouw van BFC, maar de bal werd dan steeds weer effectief rond gespeeld, ook over de achterste schijven van de BFC defensie, waarin Tijn, Thijs en Camillo ongenaakbaar waren. Keeper Joep hoefde nauwelijks in actie te komen. In de 25e minuut eindigde een kanonskogel van Fedde op de lat en hierna waren er ook nog verschillende doelpogingen van Wessel en Ezrah, maar de ruststand bleef steken op 3-0.

In de tweede helft pakte BFC de draad weer op. Giovanni, weer terug op zijn vertrouwde plek, was zijn tegenstander te snel af, maar zijn schot eindigde op de lat. De DEM defensie moest intussen steeds vaker aan de noodrem trekken, en in de 38e minuut werd Jordy daarvan het slachtoffer; met een bebloede lip moest hij even het veld verlaten. Het karma doelpunt volgde snel: Giovanni schoot de bal met en fraaie boog over de keeper in het doel: 4-0.  Hierna volgden nog pogingen van Tijl en Fedde, die weer een bal op de lat schoot. Deze keer was de afvallende bal voor Jordy die onhoudbaar binnen schoot: 5-0. In de 48e minuut mocht Thijs aanleggen voor een vrije trap, en van grote afstand schoot hij de bal op een vandaag populaire plek: de lat. De terugspringende bal was voor de goed inlopende Tijl die de bal over de keeper in het doel kopte: 6-0.

Kort hierna volgde een van de zeer spaarzame aanvallen van DEM, en net op dat moment was de  verdediging van BFC niet helemaal scherp. Ook Joep kon niet meer handelend optreden, waardoor de voor DEM hatelijke 0 van het scorebord verdween: 6-1. In de laatste 10 minuten speeltijd bleef BFC heer en meester. Er volgde nog een flink aantal doelpogingen van met name Thijs en Tijl, die probeerden om van afstand te keeper te verschalken. Tijl was nog dichtbij een doelpunt, maar ook hier……..helaas de lat. De 7-1 kwam er nog wel. Giovanni speelde Ezrah aan “in de 16” en als Hennie Meijer in zijn beste dagen draaide hij langs zijn verdediger en schoof de bal in de verre hoek.

Een meer dan verdiende overwinning van de BFC’ers die een groot compliment verdienen omdat ze de hele wedstrijd verzorgd bleven voetballen, en op deze wijze een gevaarlijke tegenstander helemaal wisten te neutraliseren. Volgende week wacht weer een kraker: een thuiswedstrijd tegen het sterke Volendam. Aanvang wederom 12.15 uur aan de Meerweg.