BFC Jo10-1 als team langs s.v. Hoofddorp Jo10-1

30 november 2019 9:45

Dit keer geen rijm of gedicht,
maar mij eens volledig op de wedstrijd gericht.

Selectie: Quinn (K), Imraan, Jay, Ties, Brahim, Brandon, Guillaume, Pariss (C)

Scoreverloop: 0-1 Jay, 0-2 Brahim, 1-2 Hoofddorp, 2-2 Hoofddorp, 2-3 Guillaume, 3-3 Hoofddorp, 3-4 Guillaume, 3-5 Ties.

Man of the Match: Guillaume

Laten we dit keer beginnen met het einde: een dik verdiende overwinning, in een wedstrijd die eigenlijk in het eerste kwart al beslist had moeten worden. Ik weet nog niet met welk computermerk wij dit elftal moeten vergelijken, maar de geheugenkaart werkt in ieder geval uitstekend. Het scoreverloop staat blijkbaar goed opgeslagen en onze machine speelt deze wekelijks opnieuw af. Van 0-2 naar 2-2, vervolgens naar 3-3 en 3-4 waarna wij wederom pas weer vlak voor tijd de wedstrijd op slot weten te gooien.

Beide ploegen waren best aan elkaar gewaagd, maar als wij van het overtal aan kansen dat wij wisten te creëren er in ieder geval een paar extra hadden weten te benutten, dan hadden we de wedstrijd relaxter uit kunnen spelen. Hoewel de wedstrijd hierdoor wel wat attractiever bleef, zorgt dit ook voor onnodige druk, "stress" langs de lijn en onnodig gerommel. Misschien toch een idee om het thema 'afronden' iets naar voren te halen??

Eerlijk is eerlijk: alle jongens hebben vandaag hun stinkende beste gedaan en als team gepresteerd. Van mooie combinaties, het spel met touwtjes van de ene naar de andere kant van het veld verleggen, strakke tackles van Imraan, Ties die het de verdediging van Hoofddorp erg lastig maakt om op te bouwen, tot een "aanslag" op Quinn (die in de eerste helft overigens nog bijna scoorde vanaf eigen helft) waardoor wij in de laatste fase bijna nog zonder onze keeper verder moesten (door de goede accute zorg van de plaatsvervangend clubartsen Jesper en Ahmed kon Quinn de wedstrijd gelukkig toch uitspelen), schitterende rushes van Quillaume langs de zijlijn, splijtende dribbels van achteruit door Pariss, een frivool dartelende Brahim langs de linker flank, de spelverdeling door Jay en de versnelling van Brandon (van 0 naar 100 in een seconde of drie.....).