We kregen namelijk al erg snel een doelpunt tegen,
maar lieten ons niet van het veld af vegen.
Met man en macht,
maakten wij er vier plus acht.

Selectie: Quinn (K), Imraan, Jay, Ties, Brahim (C), Brandon, Guillaume, Pariss

Scoreverloop: 0-1 Swift, 1-1 Ties, 2-1 Ties, 3-1 Ties, 4-1 Pariss, 5-1 Brandon, 6-1 Pariss, 7-1 Brandon, 8-1 Brandon, 9-1 Imraan, 9-2 Swift, 10-2 Ties, 11-2 Guillaume, 12-2 Pariss

Man of the Match: Brandon

Na twee minuten stonden we gelijk al op scherp. Een snelle omschakeling en een knappe aanval door Swift zorgde gelijk al voor de 0-1. Blijkbaar was deze 0-1 ergens goed voor want vanaf dat moment namen wij de wedstrijd over en stonden wij halverwege de wedstrijd ook al exact op de helft van einduitslag. Door drie doelpunten van Ties, twee van Pariss en eentje van Brandon stond het bij rust gelukkig al 6-1.

In de tweede helft hebben de jongens de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld. Ondanks dat wij duidelijk de bovenliggende partij waren, kun je het niet veroorloven om te verslappen. Doordat Swift wel gewoon bleef voetballen en zich echt niet zomaar gewonnen gaf, bleef het van het begin tot het eind wel een leuke wedstrijd om naar te kijken. Ook in de tweede helft dus zes doelpunten van onze kant: twee keer Brandon en Imraan, Ties, Guillaume en Pariss alle vier ook nog eentje.

Opvallend was dat ook Quinn naarmate de wedstrijd vorderde ging blaken van het zelfvertrouwen. Het een na laatse doelpunt (Guillaume) werd ingeluid door een aantal passeerbewegingen van Quinn achterin en een splijtende assist op Guillaume. Vervolgens had Quinn zijn zinnen gezet op het meepikken van een doelpuntje. Helaas voor hem slaagde hij hier niet in.

Gelukkig was de stand al duidelijk in ons voordeel en was de wedstrijd eigenlijk ook zelfs al beslist. Dit zorgde ervoor dat enkele overtuigende acties, speelsheid, soms zelfs een bepaalde mate van eigenwijsheid en durf een brede glimlach op het gezicht van de trainer deden verschijen.

Touwtjes werden goed gemaakt en de combinaties werden regelmatig goed uitgevoerd. Ook in één op één situaties waren wij scherper en effectiever, zeker langs de zijkanten van het veld. Door dit te combineren met snelheid en het vertrouwen om elkaar in te spelen creëerden we vaak overtalsituaties, zowel voorin als achterin.

Eigenlijk ligt het niveau van de teams in deze hoofdklassepoule erg dicht bij elkaar. Maar na een wat stroeve start, staan wij na de sterke race van de afgelopen vier weken gevoelsmatig toch wel op één van de bovenste plekken. Laten we met de laatste pot voor de winterstop tegen Koninklijke HFC voor 100% overwinning gaan, dan zou er in ieder geval geen onduidelijkheid over moeten bestaan wie er winterkampioen is.