Het lukte jullie bijna,
maar gelukkig wonnen wij de pot.

Selectie: Quinn (K), Imraan, Jay (C), Ties, Hidde, Brandon, Guillaume, Pariss

Man of the Match: Brandon

Nadat we in het eerste kwart terecht 2-0 voor kwamen, liep het volgende kwartje uit op een gelijkspel (2-2). Pas tegen het einde van het derde kwart betaalde ons geduldige spel zich uit en kwamen we weer voor (4-3). Ons spel werd, naar mate de kwartjes volgden, wat slordiger en we wisten de kansen die we creëerden niet te benutten. Hierdoor kwam er (soms onnodige) spanning in de wedstrijd, wat er dan wel voor zorgde dat het ook een leuke pot werd om naar te kijken.

In het laatste kwart werd het weer ouderwets (jaja mensen, we hebben er patent op.....) billenknijpen. We begonnen met een voorsprong, maar ondanks dat we (door de hele wedstrijd heen) meer dan genoeg kansen kregen, wisten het lange tijd niet te beslissen. Pas in de "extra tijd" lukte het ons om er zelfs nog 6-3 van te maken.

Hoewel we over de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg waren, had er voor Fortuna Wormerveer ook zomaar meer in kunnen zitten. Maar daar waar Fortuna vooral de lange bal nodig had om over de middenlijn te komen, bleven wij het geduldig via de opbouw proberen. Door zorgvuldig druk te blijven zetten was de 2e of 3e bal meestal alweer voor ons. Dit geduld zorgde ervoor dat deze overwinning gewoon dik verdiend is. Goed gedaan boys!!

Ik ben er nog niet uit of we wekelijks ook iets van de arbitrale éénling moeten gaan vinden, maar deze week wil ik hem nog wel even belichten. Zonder één van de twee teams te bevoor- of benadelen was hij duidelijk 'in control' en kan ik hem niet echt bekritiseren, maar als je dan affluit juist op het moment dat je zoon een schone treffer maakt, dan is de blik die de scheids vervolgens van de captain krijgt toegeworpen onbetaalbaar.....