BFC JO 11 zet IJburg overtuigend aan de kant: 5-0

5 - 0

AFC IJburg JO11-1

Hoofdklasse B

7 december 2019 11:00

De wedstrijd van de waarheid in deze competitiehelft werd vandaag gespeeld op het sportpark aan de Meerweg in Bussum. IJburg was tot nu toe de ongenaakbare nummer 1 in de poule, waar BFC alleen van Volendam had verloren. IJburg kenden we daarnaast nog van de spannende finale om de Mike van Duinen Cup, eind van het vorige seizoen. Toen trok BFC aan het langste eind…..

Beide teams kwamen wat voorzichtig uit de startblokken, waarbij IJburg in eerste aanleg net wat gevaarlijker was. De kansen die ze kregen werden echter niet omgezet in doelpunten. De BFC defensie met Joep, Camillo en laatste man Tijn was steeds alert genoeg om het gevaar te keren. Thijs speelde vandaag op de centrale middenpositie, geflankeerd door Giovanni op links en Dilan op rechts. Wessel stond op de vertrouwde “10” (centraal voorin) en Jordy was de jagende diepe spits.
Pas in minuut 15 werd de ban gebroken: een schermutseling voor het IJburg doel, waarbij de bal in de kluts voor de voeten van Wessel kwam, en de keeper van IJburg er niet heel goed uit zag: 1-0.

Het tweede kwart gaf een vergelijkbaar beeld te zien. IJburg was hierin zelfs enige tijd de bovenliggende partij, maar tot twee keer toe zat er een engeltje op de lat bij Joep (ja, de kerst valt vroeg dit jaar). En net toen iedereen zat te wachten op de gevreesde gelijkmaker, was daar in de 20e minuut die ene uitbraak. Schitterende dieptepass van Wessel en net zo fraai afgemaakt in een 1 op 1 door Ciske: 2-0. Hierna volgden nog doelpogingen Van Giovanni en Wessel, maar met deze stand werd de rust bereikt.

In het derde kwart werd BFC langzaamaan sterker. Hoewel er op individueel niveau best wat voetballend vermogen bij IJburg speelt, slaagden ze er niet in om als team te gaan spelen. Dat was natuurlijk ook de verdienste van een vroeg storend BFC, en zoals al gezegd een solide opererende BFC defensie waarin Camillo een onneembare horde bleek, en Tijn met steeds goed getimede interventies de aanvalsopzet van IJburg keer op keer wist te onderbreken. Verder dan enkele schoten naast het doel kwam het niet. Het was dus wachten op de 3-0 en in de 38e minuut was het zover. Het werd wel een gevalletje “drie-maal-is-scheepsrecht” voor Ciske; eerst tegen de keeper, daarna tegen de paal en tenslotte in het net. Drie minuten later lag ook de 4e er in. Weer een scrimmage achtige situatie voor het doel van IJburg, waarna de voor Jordy in het veld gekomen Ezrah de bal door de benen van de keeper binnen schoot.

In het laatste kwart blijkt de overmacht van BFC in volle omvang, ongetwijfeld geholpen door een afnemend geloof in een goede afloop bij IJburg. Fedde, vandaag alleen in het laatste kwart actief, ging er meteen vandoor op de brommer, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Thijs schiet nog een keer op de lat, Jordy mikt net naast en ook Wessel ziet een doelpoging stranden op het aluminium. In de 52e minuut volgt dan toch de 5-0. Een afdraaiende corner van Fedde wordt door Thijs verlengd en eindigt in de verre hoek, onhoudbaar voor de keeper. Ook hierna krijgt BFC nog enkele kansen om de score verder op te voeren. Fedde schiet nog een keer op de paal en niet veel later geeft hij na weer een snelle uitbraak een panklare voorzet op het hoofd van Giovanni, die deze net niet weeet te verzilveren: de bal eindigt voor BFC net aan de verkeerde kant van de paal.

Al met al een keurig resultaat, en wederom een echte teamprestatie van dit BFC, dat laat zien dat het behoort tot de top van deze hoofdklasse. Volgende week zaterdag staat er een bekerwedstrijd op het programma, waarbij de twee BFC 0nder 11 teams tegen elkaar gaan uitkomen met als inzet een plek in de eindronde van het KNVB bekertoernooi. Om 08.30 gaat het gebeuren op Sportpark Meerweg. Mis dit niet!!!!