BFC Jo10-1 komt sterk terug en buigt een 5-2 achterstand om in een 5-5 gelijkspel

Man of the Match: Pariss

Na een goede start, waarbij we vrij snel één nul voor kwamen te staan, werd ook weer (te) snel 1-1 gemaakt. Over en weer volgden wat kansen, maar het bleef nog even gelijk. Doordat we ons toch onder druk lieten zetten en de paar kansen die wij kregen niet wisten te benutten én SDZ in die fase wel wat gelukkiger was in de afwerking wisten zij uiteindelijk uit te lopen naar een 5-2 voorsprong.

MAAR: onze jongens, zouden onze jongens niet zijn als ze zouden opgeven.....

In de tweede helft wisten ze gelukkig op gelijke hoogte te komen en had een overwinning er zelfs nog in gezeten. Na een leuke wedstrijd, waarbij de beide teams zeker niet voor elkaar onder deden en voor beiden een overwinning haalbaar en terecht geweest zou zijn, was een gelijkspel het enige resultaat.

Uiteraard leefden de ouders langs de lijn (nou ja, in ieder geval ik dan) in angst dat zich wellicht hetzelfde scenario zich zou voordoen als vorige week thuis tegen AFC '34: terugkomen van een 2-6 achterstand en dan in de laatste minuten toch nog onnodig verliezen. Gelukkig, dit keer was het wel: gelijk komen en standhouden, terwijl een overwinning in de laatste minuten ook niet geheel onterecht geweest zou zijn. Maar ja, dan heb je soms ook wel een beetje geluk nodig...

Ondanks de regen denk ik dat de ouders een leuk potje voetbal voorgeschoteld hebben gekregen.

De "traditie" waarbij de jongens na de wedstrijd zelf een 'man of the match' kiezen, schijnt deze keer niet aan de orde gekomen te zijn. Laat ik dan bij deze zo vrij zijn om voor deze ene keer deze taak op mij te nemen. Ondanks dat ze allemaal hard gevochten hebben voor dit keurige resultaat, denk ik dat Pariss (🏆) vandaag tot 'man of the match' uitgeroepen mag worden.

Voordat er klachten komen over de foto (alle jongens met hun ogen dicht).....nee, deze is niet slecht getimed, maar de jongens kregen voor de wedstrijd de opdracht van de trainer om aan hun beste wedstrijd te denken en met die gedachte ook het veld in te gaan.