Goede vrienden helpen elkaar: BFC JO13-1 en RKAV Volendam JO13-1

12 oktober 2019

BFC JO13-1 - RKAV Volendam JO13-1  2-0

Milan  van den Akker, Sam Beuving, Safouane el Bouhdifi, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Sam Fransen, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Sophie Proost, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van
Woudenberg

We spelen vandaag een oefenwedstrijd. De geplande competitiewedstrijd tegen JOGA Fortius gaat niet door, omdat er geen JO13-1 van JOGA Fortius meer is. Helaas. Geluk bij een ongeluk. Ook de tegenstander van RKAV Volendam is verhinderd op het laatste moment en dat geeft ons de gelegenheid tegen hen te spelen. We kennen het team uit voorgaande jaren en het zijn altijd mooie potjes vol strijd en beleving. Zo ook deze zaterdag. Goede vrienden helpen elkaar immers.

Wij beginnen met Milan (net weer hersteld en uit het gips) Sam Beuving, Vincent en Wessel op de bank. Ruben gebruikt de oefenwedstrijd om wat meer dan anders door te wisselen, zodat iedereen vandaag veel speelminuten kan maken. We zijn dus weer compleet, met dank nog aan BFC voor de beschikbaarheid van spelers uit andere teams de afgelopen periode van blessureleed bij ons.
Volendam treedt aan in een 4-4-2 formatie en dat dwingt ons tot enige aanpassing, omdat er anders een overtal op het middenveld is voor Volendam. Ruben laat het Sophie en de jongens eerst zelf ontdekken, maar ziet al snel dat er enige ondersteuning vanaf de zijlijn nodig is. De ontdekking was er wel, alleen waren ze nog niet tot een oplossing gekomen. Gelukkig volstaat een enkele aanwijzing. Er wordt attractief voetbal gespeeld. Snelle combinaties, kort tikwerk. Regelmatig balverlies aan beide kanten maakt het spel niet altijd even goed, maar wel leuk om naar te kijken. Het gevecht op het middenveld brengt geen van beide teams echt gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Tekenend is, dat het eerste schot op goal pas naar 18 minuten in de eerste helft kan worden opgetekend. De keeper van Volendam keert echter de inzet van Mika.
De aanpassingen van Ruben leiden er uiteindelijk toe dat BFC wat slimmer gaat spelen en het drukke middenveld probeert te vermijden door de opbouw steeds vanuit de achterhoede te starten. Dat geeft inderdaad wat ruimte en daar komen dan ook een paar goede aanvallen uit voort. Sophie, Jasper en Nassir vormen in dat concept een veilig aanspeelpunt in de opbouw vanaf Marc. Het team dwingt bij de supporters langs de lijn bewondering (en soms enige vrees) af, omdat dit spel risico's inhoudt en het team dat kennelijk met elkaar aandurft. Een doelpunt blijft de eerste helft echter nog uit.
BFC heeft weliswaar het betere van het spel, maar nog geen doelpunt te pakken.

In de rust toont Ruben maar weer eens zijn oog voor de details, die het verschil maken: "waarom schoot je die bal nou met je wreef en niet met je buitenkant","waarom gooi je die uitgooi tussen de ogen van je medespeler en niet gewoon in de voeten". Alles, om van onze talentjes nog betere voetballers te maken. Lichaamstaal in het veld is evenzo belangrijk. Ook je lichaamstaal moet positief zijn. Het is een mooie en voortdurende leerschool, waar Sophie en de jongens veel uithalen. Het geeft ook ons, de hondstrouwe supporters,  iedere week weer voldoening.

De tweede helft is beter. Nassir speelt wat hoger, meer direct achter de spitsen. De corners van BFC zijn gevaarlijk. Mooi ingeschoten door Sophie en via vaste patronen. Dat leidt dan ook tot de 1-0 na zo'n 10 minuten in de tweede helft. De maker van het doelpunt leidt nog tot lang na de wedstrijd tot de nodige discussie. Er gaan stemmen op om het doelpunt aan Mika toe te kennen, omdat de bal de doellijn via zijn hoofd al gepasseerd zou zijn. Uw verslaggever (voor wat het waard is) kent het doelpunt echter aan Job toe. Zijn rebound ging in ieder geval duidelijk over de doellijn. Sam Fransen mag de eindstand uiteindelijk bepalen op 2-0. Een goed doorgezette actie van Mats, valt voor de voeten van Sam die beheerst inschiet. De scheidsrechter paste even daarvoor de voordeelregel goed toe, toen Milan in de 16 meter gevloerd werd. En dat bruggetje geeft mij de gelegenheid de scheidsrechter te bedanken voor wederom een foutloos gefloten wedstrijd.

19 oktober as reist de karavaan af naar Almere, alwaar de bekerwedstrijd wacht tegen Waterwijk. Hopelijk bent u wederom onderdeel van de karavaan om die wedstrijd mee te maken en erbij te zijn.