5 - 1

Huizen JO17-1

Groep 1 12

19 oktober 2019 10:30

BFC JO17-1 heeft zich gemakkelijk voor de volgende bekerronde geplaatst. Huizen bleek een makkelijk te nemen horde: 5-1.

Ondanks het aanvangstijdstip van half elf was de formatie van trainer Jeffrey Tang niet wakker bij het begin van het bekerduel. Slap uitverdedigen leidde na welgeteld zestien seconden (!) al tot een strafschop voor Huizen. Deze buitenkans werd door de bezoekers niet benut. De penalty belandde op de lat. Deze misser fungeerde als wekker voor de gastheren. In een tijdsbestek van ruim tien minuten werd duidelijk dat het krachtsverschil tussen vierde-divisionist BFC en hoofdklasser Huizen te groot was.

Wybe Klunnen en Goof Hogenboom zetten de thuisploeg op voorsprong: 2-0. Huizen kon daar weinig tegenover stellen. BFC speelde frank en vrij. Voor Mucahit Bozkurt uit JO16-1 was een plek op het middenveld ingeruimd. Hij verving de geschorste Felipe Cartigny.  Een ongelukkige actie van Lukas Dupuits leidde vlak voor rust tot de tegentreffer voor de bezoekers: 2-1. Na de rust gooide BFC de wedstrijd snel in het slot door doelpunten van opnieuw Goof en Jim Croque: 4-1. Letterlijk het eerste balcontact van invaller Danjel Schoew zorgde voor de eindstand: 5-1. Ondertussen had Alex van Dijk uit JO16-1 ook al zijn opwachting gemaakt.

Komende zaterdag wordt de competitie hervat. Op ’t Jagerspaadje in Hilversum wacht dan Victoria. Aanvang duel: 12.45 uur.