BFC JO11 verslaat Sporting Almere met 10-3

3 - 9

BFC JO11-1

Groep 1 13

28 september 2019 11:15

Na een midweeks programma op de Toekomst bij Ajax stond afgelopen zaterdag de vijfde bekerwedstrijd tegen Sporting Almere op het programma. De volgende mannen van de JO11 selectie traden aan tegen zowel Ajax als Sporting Almere: Ciske, Hugo, Jahmael, Joep (k), Johan, Pascal, Sem, Tijl en Yari. Ziad versterkte de gelederen in verband met een blessure van Daan.

De woensdagtraining werd geruild voor een treffen met de jeugd van Ajax. Lekker voetbalweer en een mooie grasmat waren de juiste ingrediënten voor een prima oefenwedstrijd. Onze jongens moesten in de eerste helft nog het hoofd buigen, maar in de tweede helft van de wedstrijd gingen alle remmen los bij BFC. Fraai opgezette aanvallen en slimme acties zorgden er voor dat de supporters van BFC regelmatig konden juichen. De tweede helft bleek een spiegelbeeld van de eerste helft. Waar eerder Ajax BFC terugdrong op haar eigen helft, was het nu de beurt aan onze jongens om Ajax onder druk te zetten. Over de gehele wedstrijd had Ajax meer gescoord dan BFC, maar onze jongens hadden zich met name in de tweede helft kranig geweerd. Er was genoeg lesmateriaal dankzij deze oefenwedstrijd en dit werd meegenomen naar de wedstrijd tegen Sporting Almere.

De wedstrijd van afgelopen zaterdag werd tussen twee stortbuien door gespeeld. Sporting Almere werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet en het eerste doelpunt viel dan ook al snel te noteren. Helaas was de eerste de beste tegenaanval van Almere ook goed voor een doelpunt, maar daarna kwam BFC op stoom wat leidde tot een handvol kansen. Uiteindelijk bepaalde een binnen gegleden hoekschop de stand bij de eerste pauze op 2-1 voor BFC. Coach Bas gaf nog wat hints mee voor het tweede kwart en de jongens gingen door op het ingeslagen pad. Na het tweede kwart was het inmiddels 4-1 voor BFC. De limonade tijdens de rust ging er wel in want er was flink gewerkt.

Na rust werd de druk verder opgevoerd en de tegenstander kwam nauwelijks nog op de helft van onze jongens. BFC bleef stug opbouwen via de flanken, maar vond ook steeds meer ruimte dwars door het centrum, waar gaten begonnen te vallen in de verdediging van Sporting Almere. Het doel van de tegenstander werd van alle kanten bestookt met schoten en uiteindelijk had de thuisploeg geluk dat de teller bleef steken op 10 tegendoelpunten. De doelpunten die vielen werden vaak vooraf gegaan door mooie steekpasses of een zuivere voorzet vanaf de flank. Er viel ook deze wedstrijd dus weer genoeg te genieten voor het publiek.

BFC liet afgelopen zaterdag een prima tegenstander slecht voetballen. Bij de warming up was de tegenstander strak aan het passen en afronden. In de wedstrijd werd hen echter alle ruimte ontnomen door onze jongens die als een goed samenwerkend team het spel bepaalden. Zo werd de opgaande lijn van de wedstrijd tegen Ajax doorgetrokken en is BFC JO11 nog steeds ongeslagen in de bekercompetitie.