Ook Huizen geen partij voor BFC JO 11: 4 – 15

BFC JO11-1

Groep 1 13

12 oktober 2019 10:00

N.G. (Niels) Bunschoten

De laatste poulewedstrijd in de bekercompetitie stond vandaag op het programma, waarbij “overwinteren” de gedroomde beloning zou zijn. Tegenstander Huizen, altijd erop gebrand om te presteren tegen BFC, had tot deze wedstrijd slechts 9 tegendoelpunten hoeven incasseren, dus een walk-over werd niet zomaar verwacht. Het tiental dat vandaag mocht proberen om dat doelsaldo een zetje de verkeerde kant op te krijgen bestond uit: Julius, Camillo, Thijs, Tijn, Tijl, Giovanni, Fedde, Wessel, Ezrah en Jordy.

In het eerste kwart van de wedstrijd was er inderdaad nog sprake van een soort evenwicht. Er vielen al wel vele doelpogingen te noteren (met name van Wessel en Fedde), maar deze verdwenen vooralsnog aan de verkeerde kant van paal en lat. Ook Huizen was in deze fase regelmatig op de helft van BFC te zien, en de verdediging met Julius, Thijs en Camillo werd bij vlagen flink op de proef gesteld, maar hield de nul vooralsnog vast. In de 13e minuut was het pas voor de eerste keer raak. Een strak aangesneden corner van Fedde werd door Jordy gepromoveerd tot doelpunt: 0-1. In het tweede kwart kwam de wedstrijd wat op stoom. Daar waren eerst wel twee doelpunten van Huizen voor nodig, als een soort van wake-up call. Een paar slordigheidjes in de defensie, en BFC stond zomaar achter met 2-1. Ook Julius kon hier niet meer reddend optreden. Hierna nam BFC het heft in handen, al stond het vizier nog steeds niet helemaal op scherp. Tijn schoot eerst een keer op de paal, voor hij na een dieptepass van Tijl de ruimte in werd gestuurd, en koel kon afmaken: 2-2. Een minuut later schoot Wessel de 2-3 in de uiterste hoek, om daarna nog een keer de paal te raken. Vlak voor rust volgde nog een fraaie combinatie tussen Tijl en Ezrah, die door de laatste werd binnen geschoten: 2-4

In de rust probeerde de zeer gedreven Huizen coach zijn manschappen weer op de rit te krijgen, maar de geest was al uit de fles. Het derde kwart werd ingeluid met een spervuur aan schoten van BFC, die steeds net geen doel troffen. Maar daarna ging het vlot. De keeper van Huizen had onvoldoende antwoord op een pegel van Fedde, en de terugspringende bal werd door een alerte Jordy binnen geschoten: 2-5. De volgende doelpunten kwamen beide op het conto van Tijl, die vandaag weer heerlijk aan het regisseren was op het middenveld. Zijn tweede doelpunt vuurde hij van grote afstand af, en de keeper kon er nog slechts een paar vingers tegen aan krijgen: 2-7. Giovanni schoot nog een keer langs en Fedde nog een keer tegen de paal, en zo rolden we het laatste kwart in.  DE 2-8 en 2-9 werden gescoord door Jordy, bij de laatste geassisteerd door Fedde. Een volgend spervuur van BFC zijde (Ezrah, Tijl, Wessel) trof geen doel, en daarna kon Huizen na een omschakelmoment een zeer fraaie 3-9 laten aantekenen. De 3-10 kwam van de voet van Wessel en het al eerder genoemde duo Fedde-Jordy was verantwoordelijk voor de 3-11. Tijl schoot 3-12 binnen, waarna Huizen nog één keer iets terug kon doen: 4-12. Ezrah ging daar weer over heen door de 4-13 binnen te pegelen. In de laatste minuten kon Wessel nog een keer een Snijdertje doen (kopbal) na een voorzet van Jordy en Fedde sloot het doelpuntenfestijn af met een fraaie solo en een score met links.

Eclatant, deze zege, al waren er ook deze keer wel wat kanttekeningen te plaatsen vond coach Awi. Aandachtspuntjes die de jongens meekregen: beter kantelen, het verder perfectioneren van (het vinden van) de 3e man en vooral: slordigheidfoutjes, met name in de aanname en de passing: dat mag eigenlijk niet meer gebeuren. Dit allemaal in de categorie: ”hou ze scherp”. Daarnaast is coach Awi erg tevreden over de ontwikkeling van de spelers tot nu toe: “ze spelen steeds volwassener”.