BFC JO13-1 neemt abonnement op de 4-1 overwinning

14 september 2019 10:15

14 september 2019
BFC JO13-1 - JOGA Fortius asv JO13-1  4-1

Milan  van den Akker, Sam Beuving, Safouane el Bouhdifi, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Sam Fransen, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Sophie Proost, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg

Na een mooie 4-1 overwinning in De Meern een week geleden, wachten vandaag de jongens van JOGA Fortius asv O13-1. Anders dan de naam JOGA Fortius wellicht doet vermoeden, werden de matjes vandaag door hen niet uitgerold, maar werd daarentegen een stevig potje voetbal op de groene mat gelegd. BFC weet met goed en verzorgd voetbal echter voldoende tegenwicht te bieden en geeft JOGA Fortius uiteindelijk maar weinig kansen. De 4-1 overwinning is daarmee een terechte uitslag. BFC bekert dus verder en maakt zich op voor de start van de competitie.

Milan is geblesseerd. Jap, Imran en Sam F beginnen op de bank. Na 10 minuten in de eerste helft wisselt Jap met Nassir, die met een liesblessure uitvalt. De zelf-gespalkte pink van Mads blijkt later evenals de arm van Milan een breukje te vertonen, waardoor de Muidense Boys nu tijdelijk met in BFC kleuren gegipste arm rond lopen. Verder gaat het goed met het team.

BFC neemt vanaf de aftrap het initiatief in de wedstrijd en komt met Mads en Sam B een aantal keren gevaarlijk voor de keeper van JOGA Fortius. In de 10e minuut leidt dat reeds tot de verdiende 1-0 als Sam B op aangeven van Mika de ontvangen bal goed aanneemt, de 16 meter binnen dribbelt en buiten het bereik van de keeper het net vindt.
Wessel laat zich zien. Een eerste schot gaat nog net naast, maar in de 22e minuut mag hij dan toch de 2-0 aantekenen. Sam B stuit op de keeper van JOGA Fortius, maar als de bal vervolgens voor de voeten van Wessel komt, duwt deze hem met de punt van zijn schoen alsnog langs de keeper.
De mooiste goal van de wedstrijd valt vlak voor het rustsignaal en komt van de schoen van Sophie. Rand 16 tegenstander speelt zij zich goed vrij en krult de bal vervolgens ver buiten het bereik van de keeper in de voor haar rechterbovenhoek. De aah's en oooh's echoën nog na aan de Meerweg.

We mogen met een verdiende 3-0 voorsprong de rust in. Het is heerlijk weer en rondom onze dugout is er voldoende ruimte voor de wedstrijdbespreking. We blijven dus buiten.

JOGA Fortius is slordig in de opbouw, maar dat komt ook doordat ons middenveld en de achterhoede goed staan en zij het spel van de tegenstander steeds tijdig weten te ontregelen. Aandachtspunt voor het team is het bewaren van rust bij balbezit. De opbouw van achteruit is goed, maar druistig en doelgericht als we zijn, komt de eindpass te snel, ook op momenten dat dat eigenlijk nog niet kan. Dat levert onnodig balverlies op. Ruben vraagt daar aandacht voor. Sam B en Auke wisselen, Imran en Sam F worden door Ruben ingebracht.

De tweede helft laat min of meer een zelfde beeld zien, hoewel er ook wat meer slordigheid in de ploeg komt. Dat levert een aantal gevaarlijke situaties op, maar Marc weet zijn doel nog schoon te houden. Dat wordt anders wanneer JOGA Fortius halverwege de tweede helft een corner mag nemen. In eerste instantie weet BFC de bal nog weg te werken, maar JOGA Fortius weet met een halve volley de bal weer terug te brengen en de 3-1 achter Marc te schieten. Ook in de dode spel momenten zit nog leerstof voor het team. De bal is pas weg als die weg is.

Maar BFC toont voldoende veerkracht om de draad weer op te pakken.Een mooie aanval via Safouane kan door Sam F net niet worden afgewerkt, maar uiteindelijk weet BFC de wedstrijd na een mooi afstandschot van Jasper met een prachtige 4-1 overwinning af te sluiten.

Het gevoel is goed. Er wordt goed gevoetbald, er is beleving en plezier. Kortom, we kijken graag naar dit team. Er is deze week intensief getraind en we ontvangen zaterdag Quick Boys. Zij missen de derby Katwijk-Quick Boys van hun eerste team, die zaterdag om half 1 gespeeld wordt. Onze wedstrijd kon helaas niet verplaast worden. Het is te verwachten dat Quick Boys O13-1hun teleurstelling de derby te moeten missen, maar wat graag op het veld willen wegspoelen tegen ons. Alle reden voor Sophie en de jongens om er zaterdag dus vanaf de eerste minuut 'te staan' en voor ons als publiek het mee te maken en erbij te zijn.