Meern De 1

3 - 2

2e klasse B

2 november 2019 14:30

In de uitwedstrijd bij vv de Meern is BFC tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen en net als voorgaande wedstrijden had de ploeg het puntverlies volledig aan zichzelf te wijten. De Bussummers lijken in een wedstrijd net dat extra's te missen wat het verschil maakt tussen winnen en verliezen. De uitgesproken ambities aan het begin van het seizoen hangen schijnbaar als een zware last om de nek van de spelers. BFC begon de wedstrijd zeker niet slecht en een uur lang waren de Bussummers duidelijk de bovenliggende partij en kreeg het voldoende mogelijkheden om op voorsprong te komen. De thuisploeg kwam in de eerste helft niet verder dan één kans in de openingsfase van de wedstrijd en een vrije trap op de paal halverwege het eerste bedrijf. BFC  kreeg er minimaal vier maar de voorwaartsen miste de scherpte en overtuiging om doeltreffend te zijn. Dat de rust met een 0-0 tussenstand werd bereikt was dus geen wonder.
De tweede helft bleef BFC de betere van de twee en het wachten was op een doelpunt voor de Bussummers. Na twintig minuten werd er ook gescoord maar het was juist de thuisploeg wat tegen de verhouding in op voorsprong kwam. BFC was zichtbaar van slag door deze tegentreffer en in plaats om als team te trachten weer op gelijke hoogte te komen viel het uit elkaar en werd vv de Meern geen strobreed in de weg gelegd om naar een 3-0 voorsprong uit te lopen. Acht minuten voor tijd wist Felix Mispelblom de marge te verkleinen en nog geen vijf minuten later bracht Celso Uhlenbeek deze zelfs terug tot één doelpunt verschil. De weinig resterende tijd was alsnog tekort om er nog een punt uit te slepen. Na het laatste fluitsignaal dropen de spelers teleurgesteld met de staart tussen de benen puntloos af. Na deze tweede nederlaag daalt de ploeg naar plek tien op de ranglijst en zal het de komende weken in de derby's tegen koploper Loosdrecht en het Hilversumse Victoria alle zeilen bij moeten zetten om de stijgende lijn te pakken te krijgen.