2 - 2

Waterwijk asc 1

2e klasse B

12 oktober 2019 15:00

Het is BFC voor de derde keer op rij wederom niet gelukt de volle winst binnen te halen. In de tweede competitiewedstrijd op eigen veld kwam het tegen asc Waterwijk niet verder dan een puntendeling. Ook nu was de ploeg vooral de tweede helft de bovenliggende partij maar waren de mogelijkheden die het kreeg niet aan de Bussumse voorwaartsen besteed.

BFC was de eerste 25 minuten de betere van de twee, kreeg ook de eerste mogelijkheden en het was dan ook niet verwonderlijk dat het binnen een kwartier op voorsprong kwam. Op eigen helft was het Jostein Ohm die met een perfecte hakbal Niels Posthuma vrijspeelde, de jeugdige middenvelder bediende met een splijtende pass Rio Uhlenbeek die de uit zijn goal komende doelman van Waterwijk met een fraaie lob kansloos liet. BFC vergat in het eerste deel van de wedstrijd deze voorsprong te verdubbelen daar het de mogelijkheden die het daarvoor kreeg te slordig uitspeelde. Het was BFC zelf die na een half uur de gasten in het zadel hielp. Waar er geen vuiltje aan de lucht leek vergaloppeerde verdediger Koen Beuker zich door in eigen strafschopgebied de verkeerde kleur aan te spelen. Deze vergissing aan Bussumse zijde werd koelbloedig afgestraft en zo was het al snel weer gelijk. BFC was duidelijk even van slag na deze tegengoal en het was in deze fase dan ook Waterwijk wat de wedstrijd naar zich toe leek te trekken. In de allerlaatste minuut van de eerste helft ging het wederom mis aan Bussumse zijde, een lange bal van achteruit werd onderschept en in de omschakeling werd BFC razendsnel verrast en koelbloedig op achterstand gezet.

In de tweede helft moest BFC op jacht naar de gelijkmaker welke al binnen vijf minuten binnen leek te vliegen. De inzet van Jostein Ohm ging echter via de onderkant van de lat nog  voor de doellijn terug het veld in. Net als voorgaande wedstrijden was het de tweede helft vooral BFC wat voetbalde. De gasten verschenen nog amper voor het doel van de Bussummers en hadden steeds meer moeite om BFC van hun helft af te houden. Met kunst en vliegwerk leek het toch overeind te blijven daar de Bussumse formatie te onzorgvuldig was met de mogelijkheden die het kreeg. Naar het laatste fluitsignaal toe bleken de gasten een meester in het tijdrekken om zo te proberen de drie punten over de streep te trekken. Met nog een minuut te gaan was daar echter Koen Beuker die zijn slippertje uit de eerste helft meer dan goed maakte door met een kanonskogel van zo'n 23 meter de bal, via een been van de tegenstander, in de bovenhoek te schieten. In de dying seconds van de wedstrijd leek het alsnog fout te gaan voor BFC maar Damian Ranzijn wist met een wereldredding zijn ploeg te behoeden voor een onterechte nederlaag. Met een 2-2 eindstand moesten beide ploegen na 90 minuten genoegen nemen. Komende zaterdag staat om 14.00 uur voor BFC de uitwedstrijd tegen FC Almere op het programma. Voor beide ploegen is winst welkom om in deze nu al knotsgekke 2de klasse B bij te blijven. Een wedstrijd die dus op het scherpst van de snede gespeeld zal worden dus die niet gemist mag worden.