Nieuwland ASC 1

2e klasse B

1 februari 2020 15:00

A.W.J. (Bram) van den Boogaard

Na vijf overwinningen op rij is BFC 1 op eigen veld weer eens tegen een nederlaag aangelopen. Tegen asc Nieuwland uit Amersfoort bleek de thuisploeg niet opgewassen tegen het venijn van de gasten. Vanaf minuut één zochten de gasten de rand van het toelaatbare op en hanteerde het een speelwijze waar BFC geen antwoord op bleek te hebben. De gasten kwamen vooral door zwak verdedigend ingrijpen aan Bussumse zijde binnen zeven minuten al op een 0-2 voorsprong. Een flinke tegenvaller voor de thuisploeg die juist, na de goede uitslagen van de laatste weken,  vol vertrouwen aan de wedstrijd was begonnen. BFC trachtte snel de opgelopen schade te repareren maar waren veel te slordig waardoor het vooral grossierde in te veel onnodig balverlies. De grootste mogelijkheden waren er voor de gasten uit Amersfoort die echter tot grote opluchting van de BFC-ers niet verder uit wisten te lopen. In de 25ste minuut wist BFC dan toch een aansluitingstreffer te produceren. Aanvoerder Dico Knevel bediende met een slim genomen vrije trap Tjerk Posthuma die op zijn beurt met een strakke schuiver de doelman van Nieuwland kansloos liet. Nog geen twee minuten later leek Tim Vrakking de gelijkmaker binnen te koppen maar nu wist de doelman van de gasten de bal wel voor de doellijn te stoppen. In deze fase leek BFC wat beter in de wedstrijd te komen en ondanks dat het spel niet formidabel was kreeg het zeker een aantal mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Net voor de theepauze leek Jostein Ohm dan toch trefzeker maar tot ontzetting van de thuisploeg ging zijn inzet via de doelman en de lat over het doel waardoor de rust werd bereikt met een 1-2 achterstand.

Met de beste bedoelingen startte BFC aan het tweede bedrijf van de wedstrijd met als doel zo snel mogelijk de gelijkmaker op het scorebord te zetten. In de dadendrang liep de ploeg zichzelf echter danig voorbij en was het voetballend ondermaats waardoor kansen uitbleven. Het was asc Nieuwland wat in de 55ste minuut de marge vanaf elf meter wist te vergroten. Na een dubieuze handsbal binnen het beruchte zestienmetergebied belandde de bal op stip. In eerste instantie wist doelman Ranzijn de bal nog te keren maar op de rebound was hij echter kansloos. Met nog 35 minuten op de klok leek er nog genoeg tijd om minimaal te trachten er nog een punt uit te slepen maar de derde tegengoal bleek juist de nekslag voor de Bussummers. Het voetbal was al niet al te best maar werd gedurende de wedstrijd vorderde alleen maar beroerder. Met nog een kleine twintig minuten op de klok liep Jelle van der Geest tegen zijn tweede gele kaart aan waardoor de ploeg ook nog eens met een man minder kwam te staan. BFC was nu zeker niet meer bij machte om in de resterende tijd nog gevaarlijk te worden en nog enige aanspraak te maken op een resultaat. Het worstelde zich naar het laatste fluitsignaal om daarna met de staart tussen de benen de kleedkamer op te zoeken. Ondanks de nederlaag staat de ploeg nog steeds op de eerste plaats in de tweede periode maar zag het de ruime voorsprong die het hierin had slinken tot één punt. De komende weken krijgt het met een uitwedstrijd tegen Loosdrecht en een thuiswedstrijd tegen koploper Maarssen twee zware wedstrijden voor de kiezen. Wanneer men nog enige kans wil maken op een succesje in de tweede periode zal het zeker uit een ander vaatje moeten tappen dan deze middag.