1 - 0

Delta Sports '95 FC 1

2e klasse B

14 december 2019 15:00

In de laatste wedstrijd van het kalenderjaar heeft BFC 1 nummer twee van de ranglijst Delta Sports puntloos terug naar Houten gestuurd. Onder zeer natte weersomstandigheden liet de ploeg van trainer Kwadjo Boateng twee gezichten zien. De eerste helft was de thuisploeg vooral het eerste half uur heer en meester op het veld. De gasten uit Houten konden geen enkele grip krijgen op het gevarieerde spel van de Bussummers en werden op alle fronten van het voetbalspel afgetroefd. Het was dan ook niet verwonderlijk dat BFC in de elfde minuut al op voorsprong kwam. Vanaf de linkerflank passeerde Jostein Ohm een aantal spelers van de gasten en met een loepzuiver schot wist hij de bal in de bovenhoek te laten verdwijnen.

Bijna direct na de openingstreffer kregen de gasten de kans om op gelijke hoogte te komen maar de enige open kans die zij in de eerste helft kregen werd naast de verkeerde kant van de paal gemikt. BFC bleef met lef de aanval zoeken en het kreeg voldoende kansen om nog voor de rust de marge te vergroten. Het zag echter een inzet van Koen Beuker net voorlangs vliegen en de doelman van Delta Sports met een aantal knappe reddingen zijn ploeg in de race houden. Na ruim een half uur leken de gasten wat meer grip op de thuisploeg te krijgen maar gevaarlijk wist het echter niet te worden. Op slag van rust leek Maxim Andriessen, na zich knap vrijgespeeld te hebben, voor de 2-0 te zorgen maar ook nu liet de doelman zich niet verrassen en ranselde de inzet in de korte hoek knap uit het doel.

Met de kleine marge op zak werd de theepauze bereikt welke vooral gebruikt werd om nieuwe droge shirts en broekjes aan te trekken en om na enkele gouden tips van de technische staf te beginnen aan het tweede bedrijf.

In de openingsfase van de tweede helft bleek al snel dat Delta Sports met man en macht op jacht wilde gaan om minimaal weer op gelijke hoogte te komen. De eerste de beste grote kans was er echter voor BFC en weer was het Jostein Ohm die ongrijpbaar bleek voor de Houtense defensie en de 2-0 op de schoen leek te hebben. Nu werd de doelman echter geholpen door beide doelpalen want de inzet van de Bussumse aanvaller ging via de voet van de doelman en de binnenkant van beide palen terug het veld in.

Delta Sports drong steeds meer aan maar wist maar geen bres te slaan in de Bussumse verdediging die fier overeind bleef. BFC kwam er nog een aantal keren gevaarlijk uit maar werd steeds slordiger en te gehaast in het aanvalsspel en lieten daarmee de hoop voor de gatsen op een goed resultaat in leven. Met nog een kwartier op de klok kwam BFC met tien man te staan daar Maxim Andriessen tegen een rode prent aanliep. Met een man minder moest de thuisploeg zien de voorsprong te verdedigen. Nog geen vijf minuten later werd het nog penibeler voor de Bussummers toen ook Felix Mispelblom voortijdig werd weggestuurd. Ook Delta Sports kwam met een man minder te staan en met 9 tegen 10 werden bij BFC de drijfnatte mouwen nog eens extra opgestroopt om de drie punten binnenboord te houden. Delta Sports viel met man en macht aan maar moest toezien hoe het ijzersterke BFC collectief zich staande wist te houden.  En wanneer de gasten dachten toch een gaatje gevonden te hebben in de defensie was het doelman Ranzijn die met een aantal knappe reddingen de nul wist te houden. Zelfs in de zeven extra minuten speeltijd wist de thuisploeg de numerieke meerderheid van zich af te houden en na het laatste fluitsignaal was de voldoening aan Bussumse zijde dan ook enorm. Na deze vierde overwinning op rij kruipt BFC weer stiekem richting de top en heeft het de eerste plaats in de tweede periode in handen.

Een mooie opsteker zo voor de feestdagen en de verplichte winterpauze waarin men de gelegenheid heeft om van alle aanwezige pijntjes te herstellen om zaterdag 25 januari de competitie weer fris te hervatten tegen JSV in Nieuwegein.