Victoria 1

1 - 3

2e klasse B

23 november 2019 15:00

Na weken van net niet en te veel puntverlies heeft BFC 1 in de derby tegen Victoria een prima wedstrijd op de mat gelegd en dik verdiend de drie punten mee uit Hilversum genomen. De ploeg wist zich na een matig begin, waarin het al binnen vijf minuten op achterstand, kwam knap te herstellen. Victoria was het eerste kwartier de bovenliggende partij en kreeg teveel de gelegenheid en de ruimte om te voetballen. Na deze periode begon BFC echter steeds beter in de wedstrijd te komen door de tegenstander al vroeg onder druk te zetten en in de onderlinge duels op het veld veelal als winnaar uit de bus te komen. De thuisploeg kreeg steeds minder grip op de Bussummers en het was dan ook niet verwonderlijk dat na een prima aanval Jelle van der Geest de gelijkmaker binnen schoot. Vijf minuten later was het Tim Vrakking die aan het eind stond van een sublieme Bussumse aanval en de ploeg op voorsprong zette. Victoria kreeg niet de kans om bij te komen van deze twee snel op elkaar volgende tegendoelpunten en moesten zelfs drie minuten later een derde treffer toestaan. Felix Mispelblom bediende met een slimme steekpass Tjerk Posthuma die uit de draai de doelman in de korte hoek wist te verslaan en BFC zo naar een 1-3 voorsprong schoot. Het restant van de eerste helft kreeg Victoria geen voet meer aan de bal en mocht het blij zijn dat het niet op een grotere achterstand werd gezet door de sterk spelende Bussumse formatie.

De tweede helft probeerde de gastheren BFC direct onder druk te zetten op jacht naar de aansluitingstreffer. Het kreeg in de eerste twintig minuten ook een tweetal mogelijkheden maar doelman Ranzijn wist met een zelfde aantal reddingen het doel schoon te houden. In de tegenaanval had BFC misschien nog wel de betere kansen maar vergat men de wedstrijd in het slot te gooien. Hierdoor bleven de Hilversummers hoop houden er nog een resultaat uit te slepen. De Bussummers bleken echter te sterk en kwamen daar goed collectief verdedigen niet echt in de problemen. Met in het laatste kwartier de ingevallen eerstejaars senioren Rutger Mostert en Thomas Dik in de gelederen wist BFC probleemloos de dikverdiende drie punten binnen te halen op een manier zoals velen BFC graag zien spelen. Een resultaat wat na zeven wedstrijden zonder winst broodnodig was en vooral smaakt naar meer. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Benschop op het programma aftrap is zoals gewoonlijk om 15.00 uur.