Datum

28 september 2019 15:00

Accommodatie

Onbekend

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen op eigen veld tegen het vorig jaar uit de eerste klasse gedegradeerde Geinoord Nieuwegein heeft het vlaggenschip van BFC genoegen moeten nemen met een doelpuntloze remise. De verwachtingen waren aan beide zijde hoog daar de twee ploegen hun eerste wedstrijd met 4-1 hadden weten te winnen. Beide teams waren er op gebrand om aan de goede seizoens-ouverture een goed vervolg te geven.
De wedstrijd, waaraan voorafgaand het lustrumseizoen aan Bussumse zijde officieel werd geopend door het oudste lid van BFC Cees Boerhout, 79 jaar lid en het allerjongste lid Oscar Frijns, kende na 90 minuten echter geen winnaar.
Na de aftrap van Cees Boerhout en pupil van de week Sam Pronk, die het net wel wist te vinden, waren het de gasten die direct de aanval zochten.
De eerste grote kans was er dan ook al in de 3de minuut voor de Geinoorders maar tot opluchting van menig blauw gekleurd hart vloog de bal rakelings voorlangs. De eerste twintig minuten had BFC zichtbaar moeite met het spel van de gasten maar ondanks hun vele balbezit wisten zei niet door de solide Bussumse verdediging te komen.  Na deze openingsfase kreeg BFC meer grip op de tegenstander maar op een paar zeer kleine mogelijkheden na werden er geen grote kansen gecreëerd. Het was dan ook niet meer dan logisch dat de thee werd bereikt met een brilstand als tussenstand.

De tweede helft startte BFC voorvarend en kreeg het bij de eerste de beste aanval al een levensgrote kans op de openingstreffer maar nu vloog de bal rakelings aan het doel van Geinoord voorbij. Het was in het tweede bedrijf vooral BFC wat de aanval zocht en ook het gevaarlijkste was. Hoewel de gasten wat vaker de bal leken te hebben wist het zich geen enkele kans uitgespeelde kans te creëren. Verdedigend had BFC het uitstekend voor elkaar en dachten de gasten er dan uiteindelijk toch door te komen was daar de attent keepende Damian Ranzijn die voor redding zorgde. Gedurende de tweede helft kreeg BFC steeds meer mogelijkheden maar in de voorste lijn miste het de echte scherpte om tot scoren te komen. Met nog een klein kwartier op de klok leek het dan toch te lukken voor de Bussumse ploeg een bekeken schot leek in de uiterste hoek te belandden maar met een sublieme snoekduik wist de doelman van Geinoord de bal naast de voor BFC verkeerde kant van de paal te werken. Na 90 minuten was de stand nog net zo als dat het begon en moesten beide ploegen genoegen nemen met 1 punt. Aan BFC zijde was na afloop de teleurstelling groot in de wetenschap dat er in de tweede helft meer ingezeten had als de bereikte puntendeling.

Komende week staat de uitwedstrijd tegen sv Maarssen op het programma, een tegenstander die beide wedstrijden winnend wist af te sluiten en dus koploper is de 2de klasse B. Aftrap op Sportpark Daalseweide is dan om 14.30 uur.