Maarssen 1

3 - 1

2e klasse B

5 oktober 2019 14:30

In de derde wedstrijd van het seizoen heeft BFC tegen vv Maarssen een nederlaag moeten incasseren. Op het veld van de promovendus hadden de Bussummers een matige start die net even te lang duurde. De formatie van trainer Boateng kreeg de eerste waarschuwing al in de tweede minuut toen Maarssen al simpel door de defensie wist te glippen en doelman Ranzijn met een knappe redding BFC wist te behoeden voor een achterstand. Nog geen minuut later moest de doelman van de gastheren alle zeilen bijzetten om Jostein Ohm van een score af te houden. De openingsfase was duidelijk voor het makkelijk voetballende vv Maarssen en het was dan ook een wonder dat BFC de nul op het scorebord wist te houden daar de gastheren in de eerste tien minuten al diverse mogelijkheden kreeg om de score te openen. In de zestiende minuut ging het alsnog mis en kwam Maarssen op een 1-0 voorsprong. Een doelpunt waar volgens velen een buitenspelluchtje aan zat maar door het ontbreken van de VAR wel werd geteld. BFC leek binnen vier minuten alweer op gelijke hoogte te komen toen met een splijtende pass Rio Uhlenbeek werd bereikt maar deze zijn snoeiharde inzet via de buitenkant van de paal naast  het doel over de doellijn zag gaan. Halverwege de tweede helft wist de thuisploeg de voorsprong te verdubbelen. Een afgeslagen bal werd niet voldoende verdedigd en vanaf rand strafschopgebied werd de bal onhoudbaar voor de Bussumse doelman in de kruising binnen geschoten. Gedurende het restant van de eerste helft wist BFC zich te herpakken en kwam het steeds beter in de wedstrijd maar wist het voor de rust de marge niet te verkleinen. In de verplichte pauze bleek dat er nog alle vertrouwen was dat de opgelopen achterstand in het tweede bedrijf rechtgezet kon worden.

De tweede helft begon BFC voortvarend en had vv Maarssen binnen vijf minuten een uiterst knappe redding van de doelman nodig om een kopbal van Maurits Knoop uit de bovenhoek te ranselen en zo de 2-0 voorsprong op het scorebord te houden. In de 51ste minuut was het dan toch raak en was het de jarige Jostein Ohm die de aansluitingstreffer tegen de touwen schoot. De thuisploeg wist echter, uit één van de spaarzame mogelijkheden in de tweede helft, binnen twee minuten weer tegen te scoren en net als bij hun eerste doelpunt van de middag bleek er een buitenspelluchtje aan de treffer te zitten.

De marge leek alweer snel teruggebracht te worden tot één toen een klutsbal over de Maarssense doelman het doel in leek te verdwijnen maar deze ternauwerhnood het kleinood nog voor de doellijn weg wist te grissen. Ook hier zou de VAR waarschijnlijk op zijn plaats geweest zijn om duidelijkheid te verschaffen. BFC werd met de minuut sterker en drong aan op jacht naar een goed resultaat. Ruim een kwartier voor het eind leek de marge weer te worden verkleind door Rio Uhlenbeek. Tot verbijstering van alles wat uit Bussum kwam werd de knappe inzet van de rechterspits afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Tot ergernis van de Bussummers had de thuisploeg steeds meer de handrem nodig om ze van het lijf te houden. Hierdoor werd BFC behoorlijk uit het ritme gehaald. Vijf minuten voor tijd zag BFC Zakaria Azzuzi ook nog eens geblesseerd het veld verlaten en moest het met tien man verder daar er al drie maal gewisseld werd. Na 90 minuten was de eerste competitienederlaag voor de Bussummers een feit. Komende zaterdag mag de ploeg zich op eigen veld proberen te revancheren tegen asc Waterwijk, aftrap op sportpark Meerweg is dan om 15.00 uur.