Datum

25 januari 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na zes weken zonder competitievoetbal moest BFC afgelopen zaterdag de kunstwei weer in om te spelen om de punten. In Nieuwegein moest de ploeg het opnemen tegen JSV, een tegenstander die voor de winterstop vier wedstrijden op rij niet verloren had dus gerust tot een geduchte tegenstander gerekend kon worden.

Waar vele clubs uit de regio, in voorbereiding op de tweede seizoenshelft, hun heil zochten in warmere oorden of lange weekeinden in den vreemde had de Bussumse selectie zich met oefenwedstrijden en een mini trainingskamp op het eigen vertrouwde sportpark voorbereid op de tweede seizoenshelft. Na de goede reeks van voor de winterstop, vier overwinningen op rij, en een eerste plaats in de tweede periodestand was men aan Bussumse zijde benieuwd waar de ploeg na de verplichte winterpauze zou staan. Vooral omdat er in de personele bezetting, door diverse uiteenlopende redenen, nogal wat mutaties waren en er gesleuteld moest worden aan de vertrouwde basiself van voor de winterstop. Met smart werd er deze middag dus uitgekeken naar het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter.

Op het fraaie complex van JSV was het al snel duidelijk dat beide ploegen vol voor de winst wilde gaan. Al in de eerste minuut stond een aanvaller van de thuisploeg, na een slippertje in de Bussumse verdediging, oog in oog met doelman Ranzijn die de bal ternauwernood wist te keren. Nog geen drie minuten later zag Tim Vrakking een omhaal net langs de verkeerde kant  van de paal over de doellijn gaan. Gaandeweg de eerste helft golfde het spel op en neer en waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Aan beide zijde was men zo nu en dan echter te gehaast in het aanvalsspel waardoor er ook nog wel eens te veel onnodig balverlies werd geleden. BFC kreeg een paar kleine mogelijkheden om de score te openen maar het ontbrak nogal eens aan een goede laatste pass om tot een doeltreffende afronding te komen. Ook de thuisploeg kreeg zijn mogelijkheden maar de defensie van BFC wist met een tomeloze inzet de nul op het scorebord te houden. In de 33ste minuut was het Jostein Ohm die aan de rechterkant in balbezit kwam en na het passeren van een aantal JSV verdedigers de bal buiten het bereik van de doelman in het doel wist te prikken. Tot op dat moment zeker een verdiende voorsprong voor de Bussummers die ondanks minder balbezit de beste mogelijkheden had gehad. JSV probeerde nog voor het rustsignaal de opgelopen schade te repareren maar bleek niet bij machte de defensie van BFC omver te spelen waardoor de 0-1 tussenstand ook de ruststand bleek.

De tweede helft werd vooral een helft waarin het voetballend aan beide zijde minder was en waar het aankwam op strijd en passie. JSV zocht de aanval op jacht naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor ook diverse mogelijkheden. BFC was in deze openingsfase van de tweede helft vooral te gehaast en te slordig waardoor het maar moeilijk tot een goede uitgespeelde aanval kwam.  In de 68ste minuut wist de thuisploeg dan toch op gelijke hoogte te komen. Een toegekende vrije trap aan JSV net buiten het Bussumse strafschopgebied werd eerst nog geblokt maar de rebound werd snoeihard tegen de touwen geschoten waardoor de 1-1 op het scorebord kon worden genoteerd. Amper twee minuten later leek het weer raak voor de thuisploeg, echter een ogenschijnlijk niet te missen kans werd door Rutger Mostert op onnavolgbare wijze van de doellijn gehaald. Net op het moment dat het leek dat de thuisploeg de wedstrijd naar zich toe zou gaan trekken was daar aan Bussumse zijde weer Jostein Ohm. Een in de blind geschoten bal richting Bussumse voorhoede belandde bij de aanvaller die vanaf 45 meter de veels te ver voor zijn doel staande doelman van JSV verraste met een boogbal die keurig netjes tegen de touwen belandde. Met nog een kleine twintig minuten te gaan was de strijd nog niet gestreden en in een alles of niets poging trachtte de thuisploeg weer op gelijke hoogte te komen. BFC stroopte de mouwen nog eens extra op om de voorsprong vast te houden, het fungeerde vooral als team ijzersterk waardoor bij JSV al snel het geloof in een goede afloop wegebde. In al hun dadendrang liep het ook nog eens tegen een rode kaart aan en met een man minder leek een gelijkmaker tegen het vooral mentaal sterke BFC een kansloze missie. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd was het Tjerk Posthuma die de wedstrijd in het slot gooide. Na een hoekschop van de Bussummmers kopte Koen Beuker de bal snoeihard tegen de onderkant van de lat. De BFC spits was er als de kippen bij om het ronde kleinood alsnog met een halve omhaal tegen de touwen te schieten. in de resterende tijd mocht Guus Lutz nog zijn debuut maken in het eerste elftal. Voor Thijs Pels Rijcken, die klaar stond om in te vallen,, was de speeltijd echter te kort om ook te kunnen debuteren. Na het laatste fluitsignaal was de vijfde overwinning op rij een feit. Een zege die vooral als een sterk collectief werd binnen gehaald.  Na afloop bleek ook nog eens dat de koppositie in de tweede periode was verstevigd doordat de concurrentie punten had gemorst.

Aanstaande zaterdag staat op sportpark Meerweg de belangrijke thuiswedstrijd tegen asc Nieuwland op het programma. Aftrap is dan om 15.00 uur.