Loosdrecht 1

2e klasse B

9 november 2019 15:00

T. Smit

In de eerste streekderby van het seizoen is BFC  na ruim een jaar op eigen veld weer eens tegen een competitienederlaag aangelopen. In een boeiend duel bleek koploper sv Loosdrecht net iets geduldiger, volwassener, efficiënter en slagvaardiger te zijn dan de thuisploeg.
BFC probeerde de gasten vanaf minuut één onder druk te zetten iets wat maar ten dele lukte. sv Loosdrecht wist in balbezit simpel en geduldig onder de druk uit te voetballen en had binnen tien minuten de eerste grote mogelijkheid. De aluminium deklat deed voor BFC echter zijn werk naar behoren en de bal stuiterde via de onderkant van de metalen dwarsligger weer terug het veld in. Nog binnen het kwartier was het echter wel raak voor de gasten, een dieptepass belandde bij de linkerspits die geen strobreed in de weg gelegd werd om op knappe wijze de 0-1 binnen te schieten. BFC liet het er niet bij zitten zocht direct weer de aanval en kreeg binnen vijf minuten twee kansen om de gelijkmaker binnen te schieten. Tjerk Posthuma zag zijn inzet echter gekeerd door de doelman en Celso Uhlenbeek was niet helemaal scherp en zag een bijna niet te missen kans naast de verkeerde kant van de paal over de doellijn verdwijnen. Waar BFC nog wel eens kansje te veel nodig lijkt te hebben kreeg het van sv Loosdrecht een lesje in effectiviteit.  Zo'n minuut of vijf voor de rust wisten de gasten de voorsprong te verdubbelen en voor de tweede keer deze middag was het een aanval over de linkerkant die succesvol werd afgerond. Met een 0-2 ruststand moest BFC zich in de pauze zien op te peppen om zich terug te knokken in de wedstrijd.

De thuisploeg begon dan ook met een stuk gezonde agressie aan de tweede helft, een instelling die al snel zijn vruchten leek af te werpen. Het tweede bedrijf was amper drie minuten aan de gang of de aansluitingstreffer lag al in het Loosdrechtse mandje. Een hoekschop van Dico Knevel werd door de gasten zelf in het eigen doel gewerkt. BFC was nu duidelijk de bovenliggende partij en het was dan ook niet verwonderlijk dat het in de 55ste minuut op gelijke hoogte kwam. Het was Celso Uhlenbeek die na een klutssituatie in het Loosdrechtse strafschopgebied attent reageerde en de bal tegen de touwen schoot. De gasten leken even rijp voor de slacht en BFC kreeg zeker nog wat kleine mogelijkheden om op voorsprong te komen.  Een kwartier voor het eind ging het echter goed mis aan Bussumse zijde. Een foutje in de communicatie tussen doelman en verdediger werd genadeloos door Loosdrecht afgestraft. De Bussumse formatie kreeg amper de kans om van deze tik bij te komen want nog geen vijf minuten later stond de 2-4 op het scorebord. BFC kreeg voor de derde keer deze middag geen grip op de rechterspits van Loosdrecht die na een knappe actie op de achterlijn simpel de vrijstaande spits wist te bereiken die de bal binnenschoof. BFC probeerde het zeker nog wel maar Loosdrecht liet zich niet meer in de problemen brengen. Onder leiding van hun geroutineerde verdedigingscentrum werd de winst en zo ook de eerste periodetitel binnen gehaald. Over 90 minuten gezien was het misschien ook geen onverdiende overwinning voor de koploper die, zeker gezien hun spel en volwassenheid wat ze deze middag hebben laten zien, een terechte koploper lijkt. Voor BFC was het de beste wedstrijd, zeker de tweede helft, van het seizoen. Zo voetballend zal het tij zich toch eens keren en zullen de punten binnen moeten worden gehaald want op de positie waar het nu staat hoort het zeker niet thuis. Komend weekend is er een weekje rust en heeft men twee weken de tijd zich op te laden voor de volgende kraker, de wedstrijd uit bij Victoria.