IJFC 1

2e klasse B

26 oktober 2019 15:00

R.W.H.J. Dumont

In de derde thuiswedstrijd van het seizoen is BFC voor de derde keer op rij er niet in geslaagd de volle winst binnen te halen. Tegen IJFC was het vooral in de beginfase niet voldoende bij de les waardoor het in de tweede helft volop in de achtervolging moest om er nog een punt uit te slepen.
Vanaf het eerste fluitsignaal viel er gelijk genoeg te beleven, in de eerste de beste minuut was er een mogelijkheid voor de gasten om de score te openen en nog geen minuut later had BFC zelfs op voorsprong moeten komen. Na een snelle aanval over de linkerkant werd de voorzet door Tjerk Posthuma op waarde geschat maar de Bussumse spits zag zijn inzet op een haar naast het doel verdwijnen. Nog binnen vijf minuten was het raak aan de andere kant, een afgeslagen bal werd door BFC onvoldoende verdedigd en vanaf een meter of twintig werd het ronde kleinood snoeihard binnen geschoten.  Vijf minuten later wist IJFC zelfs de voorsprong te verdubbelen, IJFC wist de bal bij het uitverdedigen in het Bussumse strafschopgebied te bemachtigen en had er daarna geen enkele moeite mee de bal binnen te schuiven. Een domper van jewelste voor de thuisploeg die er nu juist op gebrand was de drie punten op de Meerweg te houden. Op jacht na een snelle aansluitingstreffer was BFC vooral te gehaast en slordig om tot een goede aanval te komen. Het was echter de individuele klasse van Jostein Ohm die BFC in de twintigste minuut terugbracht in de wedstrijd. De aanvaller liet de gehele verdediging zijn hielen zijn en op de geplaatste schuiver was de doelman van IJFC kansloos. Waar velen langs de kant verwachtte dat BFC nu wel bij de les zou zijn bleek het tegenovergestelde want nog geen vijf minuten later lag de bal alweer in het Bussumse mandje. Uit een hoekschop konden de gasten ongehinderd de bal bij de tweede paal binnen knikken. De Bussummers waren duidelijk van slag door deze derde tegentreffer en gedurende het restant van het eerste bedrijf was het meer met randzaken op en rond het veld bezig dan met het spelletje zelf en mocht het van geluk spreken dat het tot de rust bij deze tussenstand bleef.

Net als voorgaande weken stond er na de thee qua instelling en werklust een totaal ander BFC op het veld. De mouwen waren in de pauze duidelijk opgestroopt waardoor er steeds meer duels werden gewonnen en ook het voetbal er beter uit ging zien. Binnen het kwartier was het, voor de tweede keer deze middag, Jostein Ohm die na een geweldige rush de bal binnenschoot. BFC zette nog eens extra aan wat in de 75ste minuut resulteerde in de dik verdiende gelijkmaker. Maxim Andriessen speelde zichzelf knap vrij en stelde Dico Knevel in staat om de gelijkmaker binnen te schieten. Amper vijf minuten later leek de thuisploeg zelfs op voorsprong te komen maar de snoeiharde inzet van Jostein Ohm belandde via de onderkant van de lat weer terug in het veld. Ondanks dat er in de laatste tien minuten nog mogelijkheden waren voor beide teams veranderde er niets meer aan de 3-3 stand. Wederom deed BFC zichzelf in 90 minuten tekort en moest het voor de vierde keer dit seizoen genoegen nemen met één punt. Het had dit echter na de zeer matige eerste helft puur aan zichzelf te wijten. Aanstaande zaterdag staat een lastige uitwedstrijd tegen de Meern op het programma, wanneer BFC eens een keer vanaf minuut één bij de les is zal dat de kans op een driepunter zeker vergroten want al die gelijke spelletjes schieten niet echt op.