Loosdrecht 1

2 - 2

2e klasse B

8 februari 2020 14:30

In een uitermate boeiende wedstrijd hebben BFC en kampioenskandidaat sv Loosdrecht jongstleden zaterdag de punten gedeeld. Op het fraaie complex van de Loosdrechtenaren lieten beide ploegen zien dat het aanschouwen van een amateurwedstrijd meer dan de moeite waard kan zijn. Beide ploegen leden een week terug een verrassende nederlaag en waren er dan ook  op gebrand om de uitglijder van een week eerder goed te maken. De thuisploeg verspeelde door de nederlaag de koppositie op de ranglijst en BFC 1 zag na de misser zijn voorsprong van vier punten in de tweede periode slinken tot één punt. Voor zowel sv Loosdrecht als BFC stond er deze middag dus voldoende op het spel en was winst om in de race te blijven voor beide bijna noodzakelijk.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Dorresteijn zat een ieder al op het puntje van de rond het veld aanwezige banken.  Beide ploegen zochten direct de aanval en speelden met de intentie om zo snel mogelijk op voorsprong te komen. Het spel golfde dan ook in een razend tempo heen en weer. Binnen het kwartier kreeg BFC een enorme domper te verwerken, de uitstekend aan de wedstrijd begonnen Rio Uhlenbeek kon helaas niet verder nadat het in zijn hamstring schoot en op het moment dat het een aantal minuten met een man minder op het veld stond kreeg het dan ook nog een tegendoelpunt om de oren. Een weggewerkte bal kwam net buiten de zestien meter voor de voeten van een speler van Loosdrecht die het ronde kleinood van afstand op doel schoot. Doelman Ranzijn wist de bal niet voldoende te verwerken en was net te laat om de toegesnelde tegenstander te beletten de bal in het doel te deponeren. BFC liet meteen zien hier niet echt van slag van te zijn en ging direct vanaf de aftrap op jacht naar de gelijkmaker. Deze leek al na twee minuten te komen van het hoofd van Dico Knevel echter de kopbal van de aanvoerder belandde via de binnenkant van de paal in de handen van de doelman van Loosdrecht. Amper drie minuten later leek Thijmen Bierling alleen op het doel van de tegenstander af te gaan. De junior werd echter op de rand van het zestien metergebied gevloerd. Een moment waar Loosdrecht even goed wegkwam want waar een vrije trap en kaart misschien wel op zijn plaats was geweest ging het spel gewoon door. BFC kreeg mogelijkheden maar wist niet te scoren en leek nog binnen het half uur op een grotere achterstand te komen het was echter de lat die in de 28ste minuut aan Bussumse zijde redding bracht. Zeven minuten voor het rustsignaal was het dan toch raak voor de Bussumse hoofdmacht. Een indraaiende vrije trap van Dico Knevel werd in eerste instantie weggekopt maar de bal belandde bij Tjerk Posthuma die in de drukte met een halve draai de bal buiten het bereik van de doelman tegen het net wist te schieten. Nu was het weer de beurt aan de thuisploeg om te trachtten voor de rust nog wat terug te doen.  Het leek twee minuten voor de thee op voorsprong te komen maar de treffer werd terecht geannuleerd wegens buitenspel en de tussenstand bleef dus steken op 1-1.

Na de verplichte pauze gingen beide ploegen door met waar het voor rust was geëindigd. Het werd misschien voetbaltechnisch wat minder dan het eerste bedrijf maar de strijd, passie, hartstocht en niet te vergeten de sportiviteit waarmee dat gepaard ging waren een lust voor het oog van de toeschouwers. Het tempo van de wedstrijd bleef hoog en aan beide zijde kreeg men de kansen om op voorsprong te komen. Het was ook nu weer sv Loosdrecht wat na ruim een uur spelen de leiding nam.  Vanaf de linkerkant wist een speler diverse BFC ers uit te spelen en er werd hem geen strobreed in de weggelegd om de 2-1 binnen te schieten. Ook nu liet het antwoord van BFC niet lang op zich wachten. Waar de doelman van Loosdrecht eerst nog een kopbal van Tim Vrakking onschadelijk wist te maken was hij, amper vijf minuten na de nieuwe voorsprong voor de thuisploeg, kansloos op een inzet van Tjerk Posthuma die het eindstation was na een knappe Bussumse aanval en op aangeven van Jostein Ohm zijn tweede treffer wist te maken. Met nog twintig minuten op de klok was er nog van alles mogelijk in deze onderhoudende wedstrijd. Beide ploegen deden er alles aan om de volle winst nog binnen te halen en kregen ook nog de mogelijkheden om tot scoren te komen. Zowel voor het doel van BFC als dat van Loosdrecht vielen er nog wat hectische momenten te beleven. Gescoord werd er echter niet meer waardoor beide ploegen na het laatste fluitsignaal genoegen moesten nemen met één punt. Een volkomen terechte uitslag waar velen zich na afloop wel in konden vinden. Na deze puntendeling staat BFC 1 in de tweede periode nu op de tweede plek met één punt minder dan sv Maarssen. Aanstaande zaterdag staat echter de topper tegen de koploper op het programma. Op eigen veld zal BFC zijn huid zo duur mogelijk willen verkopen om de ploeg uit Maarssen pootje te lichten om zo de koppositie in de tweede periode weer over te nemen. Aftrap op sportpark Meerweg is dan om 15.00 uur.