Datum

7 december 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

In de laatste uitwedstrijd voor de winterstop heeft BFC 1 op zeer efficiënte wijze de drie punten binnen gehaald. In Wijk bij Duurstede begon de ploeg tegen hekkensluiter CDW zeer voortvarend en stond het al binnen twee minuten op een 0-1 voorsprong. Na een slim genomen vrije trap van Dico Knevel was het Jostein Ohm die de bal buiten het bereik van de doelman tegen de touwen schoot. De thuisploeg kreeg al snel de gelegenheid om op gelijke hoogte te komen maar miste voor het doel de scherpte die bij de Bussummers wel aanwezig was.  BFC was aanvallend duidelijk de bovenliggende partij en in de negende minuut verdubbelde het dan ook de voorsprong. Koen Beuker onderschepte een pass en bediende met het hoofd Tim Vrakking. De begaafde technicus speelde zichzelf op knappe wijze vrij en rondde beheerst af. Nog geen drie minuten later stond de teller aan Bussumse zijde op drie en was het Tjerk Posthuma die op aangeven van Jostein Ohm de doelman passeerde. De Bussummers dachten na deze snelle ruime voorsprong de teugels wat te kunnen laten vieren en mochten van geluk spreken dat het niet direct na de 0-3 een doelpunt tegen kreeg. Door vooral wat nonchalant verdedigen aan Bussumse zijde wisten de gastheren in de 24ste en 26ste minuut toch twee maal toe te slaan en de achterstand terug te brengen tot 2-3. Nog geen twee minuten later wist BFC de marge echter weer te vergroten. Het was de JO 19-1 speler Tijmen Bierling die zijn eerste basisplaats in de hoofdmacht bekroonde met een puntgave treffer. Op aangeven van Tim Vrakking liet de jeugdspeler de doelman van CDW met een strakke schuiver van rand 16 meter kansloos. De thuisploeg probeerde op jacht naar een nieuwe aansluitingstreffer BFC onder druk te zetten. In de 40ste minuut wist het doelman Ranzijn voor de derde keer te passeren zodat de knotsgekke eerste helft met een 3-4 tussenstand werd bereikt.

De tweede helft werd al snel duidelijk dat men bij CDW de mouwen nog eens extra had opgestroopt. Echter ook BFC kwam scherp uit de kleedkamer en na de eerste de beste diepe bal liet Jostein Ohm de gehele achterhoede van de thuisploeg zijn hielen zien en oog in oog met de doelman schoot hij BFC naar een 3-5 voorsprong. Met de moed der wanhoop trachtte CDW terug te komen in de wedstrijd wat nogal gepaard ging met hard spel en overtredingen. In de 57ste minuut kregen de Bussummers een vrije trap op de middenlijn en het was Dico Knevel die de te ver voor zijn doel staande doelman vanaf 50  meter met een fraaie boogbal wist te verrassen en zo voor 3-6 te zorgen. Met nog een half uur te spelen leek de buit nu wel binnen. Het werd een half uur wat vooral in het teken stond van veel onnodige overtredingen waardoor het nogal een rommelige wedstrijd werd. CDW leek een paar maal gevaarlijk te worden maar doelman Ranzijn en de verdediging hielden het doel in de tweede helft schoon. Misschien was het grote hoogtepunt in deze helft aan BFC zijde wel de invalbeurt van Davey du Maine. Na ruim een jaar blessureleed mocht de verdediger het laatste kwartier invallen voor de moegestreden Tim Vrakking. BFC wist zich, zonder zich nog veel kansen te creëren en groots te spelen, simpel staande te houden. Na het laatste fluitsignaal was de derde overwinning op rij een feit, in een wedstrijd waarin het nog geen tien kansen had gehad maar wel zeer efficiënt bleek door er zes tegen de touwen te schieten. Daar het zo nu en dan vooral slordig speelde was het zeker geen mooie maar wel een verdiende overwinning en staat het nu in de tweede periode op een gedeelde eerste plaats. Komende zaterdag staat de laatste wedstrijd van 2019 op het programma en komt nummer twee en kampioenskandidaat Delta Sports naar de Meerweg. Een wedstrijd om nu al naar uit te kijken. Aftrap zoals gebruikelijk om 15.00 uur.