3 - 2

Maarssen 1

2e klasse B

15 februari 2020 15:00

Na het gelijke spel vorige week tegen nummer 2 uit de 2e klasse B, SV Loosdrecht, mocht de ploeg van Kwadjo Boateng op eigen sportpark aantreden tegen koploper vv Maarssen. Het uitduel in oktober van het vorige jaar ging nog met 3-1 verloren. In dat duel deed een matig eerste half uur BFC de das om. BFC trad in eigen huis aan met de van vakanties terugkerende Julian van der Lek en Jurrien Blaauw in de basis. In de basiself was tevens een plekje ingeruimd voor Maxim Andriessen, die terugkeerde op het middenveld na een schorsing en Niels Posthuma die weer wedstrijdfit bleek.

Op een druk sportpark Meerweg was het vv Maarssen dat na twee minuten spelen direct een dot van een kans kreeg, maar doelman Damian Ranzijn wist de inzet van aanvoerder van Vuuren uit de bovenhoek te redden. Niet veel later kreeg ook BFC enkele mogelijkheden, maar het vizier van de BFC voorhoede leek nog niet op scherp te staan. Na een klein half uur spelen kwamen de bezoekers op voorsprong. Een scrimmage in het strafschopgebied waar vier spelers bij betrokken waren, werd door leidsman Stuurman beoordeeld als een penalty. Van Vuuren wist wel raad met dit buitenkansje en schoot Maarssen op 0-1. Zoals wel vaker dit seizoen liet BFC zich niet kennen door deze achterstand, wat vijf minuten later resulteerde in de gelijkmaker. Jostein Ohm bediende Tjerk Posthuma na een vlot lopende counter. De spits hoefde alleen nog tegen de bal aan te lopen om alweer zijn 11e doelpunt van het seizoen aan te tekenen. Posthuma dacht enkele minuten later ook zijn tweede van de middag te hebben gemaakt, echter werd zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Beide ploegen gingen met een 1-1 ruststand aan de thee.

Na de pauze zou de wedstrijd zich voor BFC gunstig ontwikkelen. Zo kwam het échte gevaar in het tweede bedrijf van de thuisploeg, met name Jostein Ohm bleek een plaag voor de verdediging. De speldenprikjes van vv Maarssen werden vakkundig door de laatste linie van BFC onschadelijk gemaakt. Het publiek moest tot de 71e minuut wachten tot er weer kon worden gejuicht. Rechtsback Tegel bereikte met een crosspass Jostein Ohm, die de rechtsback van Maarssen zijn hielen liet zien en de bal onder de doelman wist te schuiven, 2-1. Tien minuten later zorgde diezelfde Ohm voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Het was wederom Dirk-Jan Tegel die met een bal over 60 meter de linksbuiten aanspeelde, Ohm nam de bal aan en volleerde de bal met zijn linkerbeen in de rechterbovenhoek. Met deze prachtige 3-1 leek de wedstrijd te zijn gespeeld. Toch werd het in de slotfase nog even spannend toen Maarssen terug wist te komen tot 2-3, na niet vrijuit gaan door de BFC verdediging. Tot opluchting van het in grote getalen toegestroomde BFC publiek wisten de blauwhemden de blessuretijd te overleven en de winst binnen te slepen.

Smetje op de tweede helft was het uitvallen van Celso Uhlenbeek, die het veld in was gekomen voor Niels Posthuma. Net als zijn broer Rio kampt hij met een hamstringblessure.

De komende twee weekenden is ploeg van Kwadjo Boateng vrij, om vervolgens op 7 maart in Nieuwegein aan te treden tegen Geinoord. Bij winst is BFC verzekerd van de tweede periodetitel, waardoor de Bussumers na het reguliere seizoen nacompetitie zullen spelen voor promotie naar de 1e klasse. In dit belangrijke duel heeft BFC 1 de steun van alle BFC-ers nodig!