Geinoord Nieuwegein 1

1 - 1

2e klasse B

7 maart 2020 14:30

Het is BFC 1 j.l. zaterdag niet gelukt een uitstekende periode van 9 wedstrijden af te sluiten met een periodetitel. De ploeg kwam in de wedstrijd waar het “alles” in eigen hand leek te hebben niet verder dan een puntendeling wat niet genoeg bleek voor eerder genoemde prijs. In Nieuwegein had het vooral de eerste helft de grootste moeite om het niveau van de laatste weken te benaderen. De ploeg leek wel met lood in de schoenen te spelen en was niet in staat om enige energie en power in de wedstrijd te leggen waardoor het veelal achter zichzelf aanliep. Verdedigend bleef het nog redelijk goed overeind tegen een tegenstander die vooral op de counter loerde of trachtte de fouten bij bfc genadeloos af te straffen. Aanvallend was BFC in de eerste helft onmachtig en kwam het amper toe aan het creëren van kansen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de thuisploeg na ruim een half uur spelen op voorsprong kwam. Een foute inspeelpass vanuit het middenveld werd simpel onderschept en na een razendsnel uitgevoerde tegenaanval was het voor de gastheren een koud kunstje om de bal achter doelman Ranzijn te deponeren. BFC probeerde nog wel voor het rustsignaal de opgelopen schade te beperken maar kwam maar met moeite in de buurt van het doel van de tegenstander. Met een 1-0 achterstand werd de eerste 45 minuten afgesloten, kon de thee worden genuttigd en orde op zaken worden gesteld.

De tweede helft bleek al snel dat er een totaal ander BFC binnen de lijnen stond. Het spel was vanaf de eerste minuut agressiever en een stuk energieker. Geinoord werd in de verdediging gedrukt en al snel waren daar de eerste mogelijkheden om BFC op gelijke hoogte te schieten. Het vizier bleek echter niet helemaal op scherp waardoor een snelle gelijkmaker uitbleef. In de omschakeling kreeg ook Geinoord een paar mogelijkheden om de marge te vergroten maar goed ingrijpen van verdediging en doelman Ranzijn voorkwamen een grotere achterstand. In de 73ste minuut was het dan eindelijk raak en was het Koen Beuker die een hoekschop van Dico Knevel onhoudbaar binnenkopte.  BFC zette nog eens extra aan op jacht naar de verlossende treffer die een periodetitel op zou moeten leveren. Het gaf in de aanvalsdrift nog al eens ruimte weg waar Geinoord éénmaal van leek te profiteren maar met een uiterste krachtsinspanning wist doelman Damian Ranzijn de bal te keren en hield daarmee de hoop in de Bussumse harten levend. In de laatste tien minuten van het duel kreeg BFC nog diverse mogelijkheden en open kansen maar met kunst-en vliegwerk en een paar uitstekende reddingen van de doelman van Geinoord bleef de stand verder ongewijzigd en bleek de puntendeling deze middag het hoogst haalbare. Hierdoor liep het de periodetitel mis maar na het wegslikken van de teleurstelling was er het besef dat het voetbal van de tweede periode vaak goed was en dat er nog voldoende prijzen zijn te verdelen. Aanstaande zaterdag start de derde periode en speelt BFC 1 thuis tegen FC Almere aftrap is dan om 15.00 uur.