BFC JO 13-1 start het seizoen goed en is met 4-1 de meerdere van De Meern

7 september 2019 10:15

7 september 2019
V.V. De Meern JO 13-1 - BFC JO 13-1. uitslag:  1-4

Milan  van den Akker, Sam Beuving, Safouane el Bouhdifi, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Sam Fransen, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Sophie Proost, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg

Met Sophie en Safouane geblesseerd en met enkele spelers met nog wat pijnlijke naweeën van de wedstrijd tegen FC Utrecht van donderdag jl, reizen we af naar het ons bekende complex van De Meern, alwaar ons op veld 1 de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen wacht. Er is door Sophie en de jongens uitgekeken naar de formele start van de beker en de competitie. Ze zijn benieuwd naar waar ze staan ten opzichte van hun concurrenten. We zullen De Meern nog een aantal keer treffen dit seizoen en deze krachtmeting zal dus ook een visitekaartje zijn voor het vervolg.

Ruben loopt in de kleedkamer aan de hand van het spelbord ieders taken nog eens door. Er is voor iedereen een positief woord en een tactische aanwijzing. Uit de tas tovert de teambegeleider plastic zakjes met voor een ieder de nieuwe BFC tenues. De kaartjes hangen er nog aan als bewijs van de nieuwheid. De geur van nieuwe sportkleding roept herinneringen op aan vroeger en is dubbel plezierig als je denkt aan hoe dit na een half jaar gebruik en vervoer in een sporttas zal zijn.

De Meern heeft een goede ploeg en staat goed. Het is moeilijk doorkomen voor BFC, hoewel al wel snel zichtbaar is dat BFC de bovenliggende ploeg is. Al na drie minuten is er een goede eerste doelpoging van Sam B na een mooi opgezette aanval via Milan, Sam F en Mads, maar de keeper ligt in de weg. De daarop volgende corner levert niets op.
Er sluipt wat slordigheid in de ploeg en dat levert De Meern enkele kleine kansen op, maar na een kwartiertje spelen pakt BFC de draad weer op. Een vrije trap van Jasper draait mooi naar de tweede paal, maar BFC laat de keeper vrij ongehinderd de bal uit de lucht plukken. De beste kans voor BFC komt vlak voor rust. Een splijtende pass van Mads brengt Milan in volle snelheid in de 16 meter oog in oog met de keeper. Diens uitgestoken handen echter reiken net iets eerder naar de bal. Milan duikelt ongelukkig over de keeper en valt pijnlijk op zijn knie. Hij moet worden gewisseld. Kort daarna fluit de scheidsrechter voor de rust.

De tweede helft start met een snelle goal van Sam F. die een goed opgezette aanval beheerst afrond met een prachtig stiftje. De Meern had gewaarschuwd kunnen zijn, want een paar minuten daarvoor had Sam F. al laten zien gevaarlijk voor de keeper te kunnen verschijnen. Zijn schot ging toen nog maar net voorlangs. Kennelijk had de tegenstander die waarschuwing niet al te serieus genomen.
BFC begint steeds beter te spelen. Mooie combinaties in de kleine ruimte, geven De Meern vaak het nakijken, hoewel Marc halverwege de tweede helft nog wel een keer even gestrekt de hoek in moest om een doelpunt  te voorkomen. Het overwicht van BFC leidt tot de 0-2 en 0-3 van Mads. Met name de 0-3 is een mooi voorbeeld van goed samenspel,  waarbij Mads een knap steekballetje van Job traag buiten het bereik van de uitkomende keeper schiet.
De euforie na de 0-3 was even groter dan de concentratie. Vanaf de aftrap scoort De Meern de 1-3. Het brengt de overwinning van BFC echter geen moment in gevaar. Sterker nog, Sam B schiet vlak voor tijd de 1-4 in en daarmee neemt BFC de koppositie in de bekercompetitie van De Meern over.
Volgende week treffen we voor de beker in Bussum om 10.15 uur JOGA Fortius asv JO 13-1. En zoals altijd bent u uitgenodigd het mee te maken en erbij te zijn.