Datum

1 februari 2020 11:45

Accommodatie

Onbekend

Na zeven competitiezeges op rij heeft BFC JO17-1 weer ‘ns verloren. In Ermelo was DVS’33 met 3-1 te sterk.

Lukte het BFC vorige week tegen Sparta Nijkerk de eerste nederlaag sinds tijden nog met enig fortuin af te wenden, tegen DVS’33 was de portie geluk opgesoupeerd. Het elftal van trainer Jeffrey Tang was geen schim van de overtuigende ploeg  die het in de beker tegen Hollandia nog was. Het spel was slordig en de wil om te winnen ontbrak. De thuisploeg was wel gemotiveerd en trok terecht aan het langste eind.

De eerste twintig minuten leek er geen vuiltje aan de lucht voor BFC. Na een snelle voorsprong (doelpunt Jim Croque na voorzet Danjel Schoew) waren de bezoekers de bovenliggende ploeg. DVS’33 knokte zich in de wedstrijd en BFC kwam nauwelijks meer aan voetballen toe. Het uitvallen van Renzo Ohler met een kuitblessure was een grote tegenvaller. Dat de thuisploeg vlak voor rust op gelijke hoogte kwam was meer dan terecht: 1-1.

In de tweede helft grossierde BFC in balverlies en was van fatsoenlijk voetbal nauwelijks meer sprake. De thuisploeg profiteerde optimaal van de Bussumse malaise en doelpuntte twee keer. Invaller Sam Altena kreeg nog twee opgelegde kansen, maar verzuimde die te verzilveren.