BFC JO17-1 maakt het zichzelf onnodig moeilijk

BFC JO17-1

Divisie 5 F

12 oktober 2019 10:30

BFC JO17-1 heeft het zichzelf tegen Buitenboys onnodig moeilijk gemaakt.

Trainer Jeffrey Tang begon het duel in Almere met een ander elftal dan een week eerder tegen Elinkwijk. Zo had hij voor Thijs Elsing en Danjel Schouw een basisplek ingeruimd. De geblesseerde Melle Muller werd vervangen door Kay Lefeber. Het gewijzigde elftal begon sterk aan de wedstrijd. Buitenboys kon daar weinig tegenover stellen. Dat BFC op voorsprong kwam, was dan ook niet verrassend te noemen. Een vrije trap van Renzo Ohler in de twintigste minuut  was onhoudbaar voor de Almeerse keeper. Vijf minuten later verdubbelde Jim Croque met een magistrale lob de marge: 0-2.
De thuisploeg herpakte zich na die treffer en nam meer het initiatief. Maar tot meer dan een verdwaald schot leidde dat niet. Toen Jim vlak na de rust opnieuw doelpuntte, leek BFC af te stevenen op een grotere score. Maar niets was minder waar. De organisatie aan Bussumse kant was in geen velden of wegen meer te bekennen. De ploeg liet zich meesleuren in het opportunistische spel van Buitenboys. Van fatsoenlijk voetbal was nauwelijks meer sprake. De thuisploeg kwam via een mooi afstandsschot op 1-3 en na geblunder in de achterhoede zelfs op 2-3.  Maar meer zat er voor hen niet in. De derde competitiezege was een feit voor BFC en daarmee de derde plek op de ranglijst. Volgende week wacht de volgende bekerronde. Huizen is dan op sportpark Meerweg de tegenstander. Aanvang: 10.30 uur.