3 - 0

Elinkwijk JO17-1

Divisie 5 F

5 oktober 2019 10:30

BFC JO17-1 heeft zich tegen Elinkwijk gerevancheerd voor de nederlaag tegen CSV Apeldoorn.

Na de sterke seizoenstart tegen DVS’33 (3-0-winst) haperde de motor van BFC JO17-1 tegen CSV (3-0-verlies). Maar in de tweede thuiswedstrijd tegen Elinkwijk herpakte het elftal van trainer Jeffrey Tang zich op grootse wijze. De 3-0-zege had nog veel groter kunnen zijn als met de vele kansen beter was omgesprongen.
Met name in de eerste helft liet de thuisploeg zeer goed spel zien. Gehuld in rode shirts ( ‘de magie van rood-wit’ liet een voetbalvader (werknemer van Ajax) zich ontvallen) zette BFC de tegenstander uit Utrecht continu onder druk. Elinkwijk kon zich geen moment onder de Bussumse pressie uitspelen. Nadat de opgestoomde rechtsback Kay Lefeber eerst nog op de paal had geschoten, opende Renzo Ohler met een mooie solo de score: 1-0. Diezelfde Renzo verdubbelde even later de marge. Kay zorgde voor de 3-0-ruststand.

Na de pauze had BFC opnieuw het betere van het spel maar verzuimde het de vele kansen te verzilveren. Elinkwijk kon daar - net als in de eerste helft - weinig tegenover stellen. Als het al tot een Utrechtse aanval kwam, maakte de solide Bussumse verdediging die snel onschadelijk. Keeper Jorrit Hoekstra (hij verving de geblesseerde Tygo Steenvoorden) behoedde de thuisploeg in de slotfase met een prachtige redding voor een tegentreffer.

Komende zaterdag wacht in Almere Buitenboys. Het duel op sportpark Polderkwartier begint om 10.30 uur.