Scheidsrechter

F.A. (Freek) Meulenbeld

Accommodatie

Onbekend

BFC JO17-1 oogde tegen Schalkhaar inspiratieloos. De gedachten leken al bij de komende topper tegen WSV. Desalniettemin werd met 0-2 gewonnen.

Op papier leek het duel Schalkhaar-BFC een formaliteit. Het treffen tussen de Bussumse koploper en de Overijsselse laagvlieger zou ongetwijfeld eindigen in een ruime overwinning voor de bezoekers. Zoals het vorige week tegen Hoevelaken (7-0) ook gebeurde. De werkelijkheid was anders. BFC won met de grootste moeite. Trainer Jeffrey Tang moest voor aanvang van het duel improviseren. Michiel Gebbink en Renzo Ohler haakten geblesseerd af. Voor Roemer Jansen en Danjel Schoew was er om die reden een basisplek ingeruimd. Waar het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst evident is, was daar op het veld nauwelijks wat van te zien. BFC kon zich niet onderscheiden van de matige tegenstander. De drang tot aanvallen ontbrak. De ruststand van 0-0 was in dat opzicht veelzeggend.

Na de pauze – met Mucahit Bozkurt (uit JO16-1) in het veld voor Roemer – was BFC opnieuw niet de bovenliggende partij. Desalniettemin zette Jim Croque na tien minuten de bezoekers op voorsprong: 0-1. Twee minuten later bestrafte de scheidsrechter een tackle van Melle Muller in het strafschopgebied met een penalty. Deze buitenkans was niet aan Schalkhaar besteed. Tygo Steenvoorden stopte de inzet. Goof Hogenboom besliste de wedstrijd na knap voorbereidend werk van invaller Nigel Frimpong (JO16-1): 0-2.

Het vizier kan nu gericht worden op de topper tegen WSV. Het duel tussen de nummer een en twee begint komende zaterdag om 10.30 uur op sportpark Meerweg.