Datum

21 september 2019 10:30

Accommodatie

Onbekend

BFC JO17-1 heeft de goede voorbereiding (lees: bekertoernooi) een goed vervolg gegeven. Het eerste competitieduel met DVS’33 werd met overtuigende cijfers gewonnen: 3-0.

Na de bekerzeges op Nieuwland (9-1) en NVC (4-0) en de remise tegen JSV Nieuwegein (2-2) waren de verwachtingen voor de seizoensouverture hooggespannen. Vanzelfsprekend bieden in het verleden behaalde resultaten geen enkele garantie voor succes, maar het keurkorps van trainer Jeffrey Tang en diens assistent Ruben Bakker gold voor aanvang van de wedstrijd tegen de bezoekers uit Ermelo als favoriet. Een favorietenrol die in de eerste helft nauwelijks werd waargemaakt. DVS’33 had het betere van het spel, maar verzuimde het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken. En zoals het cliché wil, viel het doelpunt wel aan de andere kant. Michiel Gebbink zette de thuisploeg na tien minuten op voorsprong: 1-0. Na de rust hervond BFC zelfvertrouwen en liet het elftal zien waartoe het in staat is. Bij vlagen was prima combinatievoetbal te zien. Goof Hogenboom vergrootte in hoogst eigen persoon de marge naar 3-0. Komende zaterdag wacht CSV op sportpark Orderbos in Apeldoorn.