BFC JO17-1

Divisie 5 F

25 januari 2020 12:00

A.T.B (Antwan) Nijenhuis

BFC JO17-1 blijft op titelkoers. in Nijkerk werd een zwaarbevochten overwinning op Sparta behaald: 2-3.

Was het nog de euforie over de bekerstunt tegen Hollandia eerder die week? Of was het onderschatting van de laaggeklasseerde tegenstander? Feit was dat het elftal van trainer Jeffrey Tang de grootst mogelijke moeite had met Sparta Nijkerk. In de thuiswedstrijd kreeg deze tegenstander nog negen doelpunten om de oren. Al moet daar meteen bij gezegd worden dat er ook vier tegentreffers geincasseerd werden als gevolg van gebrek aan concentratie. BFC kreeg in de beginfase opnieuw de nodige kansen, maar miste scherpte bij het afronden. De thuisploeg had die scherpte wel en maakte gretig gebruik van de twee oplegde kansen: 2-0. Vlak voor de rust verzilverde Jim Croque een strafschop nadat Renzo Ohler gevloerd was: 1-2.
in de rust bleven Melle Muller en Fjodor Prent geblesseerd in de kleedkamer achter. Lukas Dupuits en Roemer Jansen waren hun vervangers. Met nieuw elan ging BFC op zoek naar de gelijkmaker. Renzo tekende daarvoor, na een aanval uit het boekje: 2-2. Roemer bekroonde vlak voor tijd zijn sterke invalbeurt met de winnende treffer. Door deze overwinning blijft bfc koploper in de vierde divisie.