1 - 2

BFC JO17-1

Divisie 5 F

9 november 2019 16:00

Zes minuten waren genoeg voor BFC JO17-1 om het duel met SO Soest in het voordeel te beslechten: 1-2.

Na de eerste thuisnederlaag tegen De Meern was BFC er veel aan gelegen om zich te revancheren tegen SO Soest. Het duel tussen de nummer vier (BFC) en zes (Soest) van de ranglijst was om die reden alleen al beladen. De aanwezigheid van veel luidruchtige supporters zorgde voor nog meer spanning op de wedstrijd. Spanning die in het veld ontegenzeggelijk z’n weerslag had. BFC begon verkrampt aan de wedstrijd en keek al na vier minuten tegen een achterstand aan: 0-1. Terwijl sportpark Bosstraat-Oost donker kleurde en de veldverlichting werd ontstoken, waren er bij BFC weinig lichtpuntjes te ontdekken. De enige die zich enigszins aan de malaise ontworstelde was Fjodor Prent. Soest was de bovenliggende partij, maar wist het overwicht niet om te zetten in meer doelpunten. BFC kon daar slechts een welgemikte doelpoging tegenoverstellen. Een schot van Goof Hogenboom belandde op de lat.

Na de rust kwam BFC getergd uit de kleedkamer. Met Roemer Jansen in het veld gekomen voor Felipe Cartigny waren de bezoekers dominant aan de bal en had Soest het nakijken. Nadat eerst nog een treffer van de thuisploeg was afgekeurd voor buitenspel, zette de ploeg van Jeffrey Tang aan voor een offensief. Deze aanvalsdrift leidde in een tijdsbestek van zes minuten tot twee Bussumse treffers. Olivier van der Eijk en Jim Croque zetten BFC op voorsprong: 1-2. Een voorsprong die daarna met veel kunst- en vliegwerk en goede reddingen van Tygo Steenvoorden werd verdedigd. Zelfs zeven minuten extra speeltijd kon Soest niet meer terug in de wedstrijd brengen. Komende zaterdag wacht op sportpark Meerweg Sparta Nijkerk. Aanvang wedstrijd 10.30 uur.