2 - 3

BFC JO11-1

Groep 1 13

7 september 2019 8:30

Afgelopen zaterdag mochten de jongemannen van BFC JO11 vroeg uit de veren. Om half negen moest worden aangetreden in de Zuidvogels. Om kwart voor acht toog het volgende tiental naar de kleedkamer: Ciske, Daan, Dilan, Hugo, Jahmael, Joep (k), Johan, Pascal, Sem en Yari. Trainer Tim kon er ook weer bij zijn want zijn eigen team speelde pas om half drie ’s  middags, ook bij de Zuidvogels.

Het werd snel duidelijk dat de jongens er vandaag wat te gemakkelijk over dachten. Deze tegenstander mocht geen probleem zijn en er zou wel weer met ruime cijfers gewonnen worden. Maar dat zou heel anders uitpakken! Opvallend was dat net als vorige week het veld niet was versmald, zodat er weer over de volle breedte werd gespeeld. Interessant ook om te zien dat er niet kort werd gepauzeerd na elk kwart. Het was dus echt een wedstrijd van twee maal een half uur. De jongens waren niet scherp en dat werd duidelijk uit het vermorsen van vele kansen. Er werd voorin weinig gebruik gemaakt van de ruimtes die de tegenstander liet en er werd te gehaast op doel geschoten. Ook in de opbouw waren de jongens slordig, waardoor ze niet profiteerden van hun technische overwicht. De tegenstander speelde fel en gaf weinig ruimte weg op het middenveld. Een aantal keren wisten ze dwars door het midden op te stomen naar het doel, maar ook het vizier van Zuidvogels stond nog niet op scherp. BFC kwam na ruim een kwartier op voorsprong door een heerlijke aanval over de rechterflank. De bal werd vanuit het middenveld gestoken naar de rechtermiddenvelder die in een keer de bal strak voorgaf waarna in de spits de bal meteen op de slof nam en de keeper kansloos liet. De aandacht bleek meteen verslapt, want uit de eerste de beste tegenaanval wist Zuidvogels de gelijkmaker te scoren. Het duurde tot vlak voor rust voordat BFC weer dreigend werd. Eerst greep onze keeper nog sterk in met een mooie redding na een gevaarlijke aanval van de tegenstander, maar daarna trokken onze mannen weer ten aanval. De paal stond in de weg na een aanval over links, vlak daarna werd het doel gevonden uit een hoekschop middels een fraaie kopbal in de kruising. Dat smaakte naar meer en bij een volgende aanval kon BFC vrij opstomen naar de keeper, maar precies op dat moment werd afgefloten voor de rust.

Na rust hervatte het spelbeeld zich weer. BFC was nog steeds slordig met zijn passes en het zoeken naar de vrije man. Zuidvogels bleef zich krachtig weren en kon weer gevaarlijk doorkomen. Na een mooie aanval over rechts wist de tegenstander de bal vrij voor de keeper van BFC in het doel te koppen. Het stond weer gelijk en het leverde een spannende slotfase op met kansen voor beide doelen. Het pleit werd uiteindelijk in het voordeel van BFC beslecht door een uithaal vanaf het middenveld die nog net door een paar noppen werd beroerd vlak voor het doel waardoor de keeper van Zuidvogels op slag kansloos was. BFC wist hierdoor op het nippertje een 2-3 overwinning uit het vuur te slepen.

Er is nog veel te verbeteren in het spel en dat betekent dat er dus ook de komende week weer flink getraind gaat worden, met name op de thema’s vrijlopen en passen.