Verdiende winst voor BFC JO 11-1 na stroeve start in de bekercompetitie

Datum

31 augustus 2019 9:40

Accommodatie

Onbekend

Traditiegetrouw begint het nieuwe voetbal seizoen met een aantal bekerwedstrijden in de eerste
weken. Deze week stond er een thuiswedstrijd gepland tegen SC Buitenboys uit Almere. De mannen
die aan de aftrap stonden waren: Julius (K), Thijs, Camillo, Tijn, Tijl, Giovanni, Wessel, Fedde, Jordy en
Ezrah.

De start was van beide zijden wat voorzichtig. De mannen van BFC probeerden wel snel het
vertrouwde positiespel te spelen, maar de zuiverheid in de passing was er nog niet meteen.
Buitenboys kon hier niet heel veel tegenover zetten, anders dan een sterke en stugge verdediging, al
leverde het wet wel een spannende eerste 10 minuten op. Giovanni was de eerste die de ban kon
breken, maar zijn schot eindigde nog op de paal. Niet heel veel later kreeg Wessel de kans om direct
uit een vrije trap te scoren, en deze buitenkans liet hij niet lopen: 1-0. Na weer een kleine 10 minuten
kon BFC de score verdubbelen, toen Fedde over de rechterflank zijn tegenstander voorbij snelde, en
Ezrah en niet te missen kans bood: 2-0. Hierna kwam Buitenboys terug in de wedstrijd. De sterke en
technisch vaardige laatste man schoof een linie op, en penetreerde vanaf die plek steeds vaker in de
BFC defensie, waar hij een hoop BFC’ers bezig hield en veel verwarring stichtte. In de 23 e minuut
resulteerde dit in de eerste tegentreffer, na wat weifelend optreden in de BFC defensie, en in de 26 e
minuut kwam zelfs de gelijkmaker op het bord na een goed genomen vrije trap: 2-2. Nog in dezelfde
minuut kwam BFC toch weer op voorsprong; na een goede interceptie van Tijn, die Ezrah vervolgens
in staat stelde om de 3-2 te maken.

In de rust sprak coach Awi de mannen aan op het nog beter gaan invullen van de BFC spelwijze. De
handelingssnelheid wat hoger en meer en eerder vrij gaan lopen zonder de bal zouden het verschil
moeten gaan maken, omdat daardoor de ruimtes beter kunnen worden benut. Na de start van de 2 e
helft leken er inderdaad wel wat meer kansen te ontstaan, maar in de afwerking (ook niet
onbelangrijk) ontbrak het nog aan scherpte. En zo was het zelfs Buitenboys dat als eerste tot scoren
kwam: 3-3. Ook hierna kreeg BFC een behoorlijk aantal kansen, maar het duurde tot de 42 e minuut
tot de bal er eindelijk in ging; een schot van Giovanni stuiterde via een wonderlijke kluts in het doel
van Buitenboys: 4-3. 4 minuten later profiteerde Ezrah van het feit dat de laatste man van zijn plek af
was bij een snel uitgevoerde counter. Tijn speelde de bal in de diepte en Ezrah verschalkte de
doelman met een fraaie boogbal: 5-3. Fedde, in de tweede helft spelend vanuit de as probeerde zijn
geluk en schoot de bal van grote afstand over de keeper in het doel: 6-3. Buitenboys deed nog één
keer iets terug via het bekende recept: een oprukkende laatste man die zoveel verwarring sticht in de
BFC defensie dat er een doelpunt uit volgt: 6-4. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd nam BFC
alsnog afstand van de tegenstander, die nu echt stuk was gespeeld. Eerst knalde Wessel de 7-4
binnen, vervolgens maakte Fedde met de linker 8-4 na een snelle 1-2 combinatie met Jordy en in de
dieing seconds pegelde Ezrah, zoals hij dat kan, de bal onhoudbaar in de kruising: 9-4.

Ondanks de toch nog ruime overwinning was coach Awi niet geheel tevreden. Met name het
vrijlopen (zonder bal), het gezamenlijk druk zetten en de (snellere) balbehandeling zijn
aandachtspunten voor het vervolg. Werk aan de winkel mannen!