BFC JO 13-1 leert: De vis wordt duur betaald, 0-5

BFC JO13-1 - Quick Boys JO13-1  0-5

Milan  van den Akker, Sam Beuving, Safouane el Bouhdifi, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Sam Fransen, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Sophie Proost, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van
Woudenberg

Tsja, dilemma: Hoe schrijf je een goed verslag van een slechte wedstrijd?

De dag begon al rommelig.  Sophie en de jongens besloten een kleedkamer in te gaan, die niet aan BFC JO 13-1 was toegewezen. Na een intensieve zoektocht werden ze daar uiteindelijk aangetroffen en konden ze worden meegenomen naar de juiste plek bij het hoofdveld. Half omgekleed, op een sok en een voetbalschoen hinkend naar de overkant van het park. De voorbereiding liet dus al te wensen over.  Ruben moest tijdens de warming up de spelers herhaaldelijk bij de les roepen en de scheidsrechter stond erop hen vervolgens weer van het veld te halen om in de kleedkamer de spelerspassen te controleren in plaats van op het veld. De les van de 3 R-en: Rust, Reinheid, Regelmaat was ver te zoeken en dat wierp zijn schaduw vooruit.

Maar de wanprestatie van deze zaterdag zit hem niet primair in de voorbereiding. De aandacht bij de wedstrijd en de werkelijke wil om te winnen ontbrak vandaag. De eerste helft was goed, waarbij Quick Boys in de 7e minuut weliswaar wat gelukkig op voorsprong kwam, maar verder niet echt meedeed. Ze spelen een beetje Engels voetbal. Lange jongen achterin, lange bal naar voren, maar creeëren zelf weinig kansen. Er was dan ook geen enkele reden in de eerste helft te vrezen dat de 1-0 achterstand niet zou worden omgezet in alsnog een overwinning. Als we de buitenspelval en vlag wisten te ontlopen, kregen we daartoe ook voldoende kansen in de eerste 30 minuten. Ik telde in de eerste helft tenminste 5 goede mogelijkheden. Met het vertrouwen in een goede afloop, gingen we dan ook de rust in.

Maar de tweede helft liep geheel anders. Quick Boys kwam bij een van hun op dat moment schaarse aanvallen op een 2-0 voorsprong en daarmee zakte de wedstrijd voor BFC dramatisch in. Passes kwamen niet meer aan, opdrachten werden niet meer uitgevoerd, kortom het werd allemaal wat chaotisch. De BFC JO13-1 app maakte overuren: 0-2, 0-3, 0-4, en tenslotte 0-5. Tekenend is het, dat de keeper van Quick Boys in de tweede helft geen bal te doen had, letterlijk. Over de buitenspelval hoefde ook niemand in de tweede helft zich nog druk te maken, dat was dan misschien het enige lichtpuntje van de dag. Dat deden we na afloop overigens nog wel even.

Ruben had na afloop in de (juiste) kleedkamer een duidelijke boodschap voor onze vrienden in petto: Je moet jezelf beseffen wat nodig is om een topprestatie te leveren: goed slapen, de dag beginnen met een goed ontbijt, op het sportpark aangekomen, is slechts één ding belangrijk, de wedstrijd die komen gaat, onderga de warming up serieus, hou op met klieren, wees niet lakoniek of te frivool.
Ik voeg daarom hier een 4de R toe: Rust, Reinheid, Regelmaat en Ruben.

Er zijn soms wedstrijden die je liever vergeet en deze behoort daartoe. Dit verslag vernietigt zichzelf daarom na lezing.

En dan maken we ons op voor de competitiewedstrijd tegen De Meern. We weten wat ons te doen staat.
En zo ook onze trouwe supporters: Meemaken en erbij zijn.