2e divisie A

5 oktober 2019 12:00

Milan  van den Akker, Sam Beuving, Safouane el Bouhdifi, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Sam Fransen, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Sophie Proost, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg, Scott Termohlen, Mats van de Peppel en Lars Gorter

5 Oktober 2019 Kon. HFC JO13-1 – BFC JO13-1 1-2

Zaterdag, wedstrijddag. Vandaag staat alweer de derde competitiewedstrijd op het programma. Uit en tegen de Koninklijke HFC. Beide teams kennen elkaar goed want de 2007 lichtingen van beide clubs zitten al sinds de O8-1 (toen nog F3) bij elkaar in de competitie en spelen derhalve al zes seizoenen tegen elkaar. Nu dus in de 2 e divisie. HFC is het seizoen beter begonnen dan BFC, is zelfs nog ongeslagen, dus het is een klassieke zes- punten-wedstrijd. BFC moet eigenlijk winnen om nog aansluiting te houden.

De selectie wordt echter opnieuw geplaagd door blessure- en/of ziektegevallen en we missen met de afwezigheid van Auke, Imran, Milan en Sam F. maar liefst vier spelers vandaag. Maar BFC is een grote club, met een hoop talent en gelukkig sluiten Scott Termohlen (O13-2), Mats van de Peppel en Lars Gorter (beiden O13- 3) zich na het spelen van de wedstrijd met hun eigen team aan zodat we een wedstrijdwaardige selectie hebben. Mooi dat het zo kan, waarvoor onze grote dank.
Eerder deze week is er geoefend tegen het lager spelende maar ijzersterke IJsselmeervogels O13-1. In die wedstrijd wist de geplaagde blauwe selectie in de stromende regen een 0-3 achterstand om te buiten tot een 4-3 overwinning en werd er zelfvertrouwen getankt voor de wedstrijd van vandaag. In de voorbespreking hamert Ruben op de wedstrijdinstelling, de teamafspraken èn, misschien wel het belangrijkste ontwikkelpunt, het behoudt van een positieve en constructieve instelling bij eventuele tegenslag. Winnen doe je samen maar verliezen ook. Eén team.

De lichtgeblesseerde Jasper start samen met Mats en Lars op de bank. Scott neemt de linksbackpositie in en voor de rest staat iedereen weer op zijn vertrouwde plek. Na een paar weken afwezigheid staat Mads weer in de spits. Tot zover de voorgeschiedenis. Om 12:00 uur start de uitstekende leidsman H. Kooijman de wedstrijd. De eerste minuten zijn wat onwennig. HFC is een uitstekende ploeg dat razendsnel en zeer aanvallend voetbal speelt. Het Haarlemse middenveld staat nèt even iets anders dan we gewend zijn en daarom zijn een aantal BFC’ers aanvankelijk even zoekende wie nu hun mannetje is. Toch is het BFC dat in de 4 e minuut een levensgrote kans krijgt als Sam B. van dicht bij op de keeper mikt. HFC wordt daarna sterker en is met name via haar razendsnelle rechtsbuiten levensgevaarlijk in de counter. BFC heeft eerst nog geluk als de bal in de 11 e minuut slechts de deklat raak. Maar een minuut later komt HFC na een snelle uitbraak verdiend op voorsprong: 1-0. En een paar minuten later krijgt het na een vrijwel identieke aanval opnieuw een grote kans maar de bal gaat gelukkig net naast. BFC is dan ècht wakker. En komt dan ook eindelijk meer aan voetballen toe en weet de controle over de wedstrijd te heroveren. In de 19 e minuut rond Mads een voorzet van Sam B. op schitterende wijze af: 1-1. En dit is tevens de ruststand. In de tweede helft, met Jasper voor Scott, zijn de ploegen volledig aan elkaar gewaagd. De wedstrijd vindt met name op het middenveld plaats. HFC weet de Bussumers goed onder druk te zetten en de blauwhemden komen niet echt aan voetballen toe. Maar er wordt wel gestreden voor iedere meter en ook de duels worden niet geschuwd. Kansen zijn er echter nauwelijks. Aan beide kanten overigens. Dus maken we ons op voor een gelijkspel, misschien wel een terechte uitkomst van deze wedstrijd. Maar dan is het de inmiddels ingevallen Mats van de Peppel die een paar minuten voor tijd op grote snelheid over de rechterflank opstoomt. In het vijandelijke strafschopgebied aangekomen is hij louter nog onreglementair af te stoppen. De scheidsrechter is onverbiddelijk en wijst resoluut naar de penaltystip. Nassir neemt zijn verantwoordelijkheid en weet deze buitenkans te benutten: 1-2. Niet lang daarna is de wedstrijd afgelopen en boekt BFC haar eerste competitiezege van het seizoen. De drie punten gaan vandaag mee naar het Gooi. In de kleedkamer is de vreugde groot. Ruben complimenteert zijn ploeg voor de getoonde vechtlust en karakter. Voor de tweede keer deze week heeft het een achterstand weten om te buigen in een overwinning. En ja, voetballend kan het nog altijd beter, maar de lijn is duidelijk stijgende. We hebben deze week één team gezien.

Volgende week mogen we weer. Thuis tegen Joga Fortius. Om 10:30 uur aan de Meerweg te Bussum. Meemaken en erbij zijn!