Rush Hour in Bloemendaal: BFC JO13-1 wint met 5-1

9 november 2019 11:30

9 november 2019

Bloemendaal JO13-1 - BFC JO13-1  1 -5

Milan  van den Akker, Sam Beuving, Safouane el Bouhdifi, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Sam Fransen, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Sophie Proost, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg

Met een complete en volledig speelgerechtigde selectie reizen we vandaag af naar het mooie Bloemendaal, waar het in de zomer goed toeven is. Dat het er in de herfst behoorlijk kan stormen ondervinden we vandaag. Regenstorm en onstuimige wind begeleiden de wedstrijd.
Sophie en de jongens zijn echter niet voor een kleintje vervaard en trotseren manmoedig de regen in wat onder normale omstandigheden een warming up heet. Vandaag is het eerder een koude douche. Na de "warming up" trekken we ons voor de wedstrijdbespreking, anders dan anders, terug in de kleedkamer, ook met het doel om wat op te warmen.

Het spelbeeld vandaag doet me tijdens de wedstrijd opeens denken aan een spel dat wij thuis altijd op dit soort dagen speelden, binnen bij de open haard: Rush Hour. Ja, je bedenkt je van alles op zo'n regenachtige middag in Bloemendaal.
Rush Hour -aldus Wikipedia-  wordt gespeeld op een bord van 6 bij 6,  waar het vol geparkeerd staat met auto's en vrachtauto's. De speler rijdt in een rood autootje, dat uit de enige uitgang gereden moet worden door de andere auto's uit de weg te laten gaan. Die andere auto's (lengte twee vakjes) en vrachtauto's (drie vakjes) staan zo ingewikkeld geparkeerd dat het veel rijbewegingen vergt om het rode autootje zijn doel te laten vinden, de uitgang dus. Bij het spel zitten zo'n 40 opdrachten, die oplopen in moeilijkheidsgraag.

BFC is vandaag het rode autootje, spelend in het blauw. Bloemendaal heeft auto's en een enkele vrachtauto en speelt het spel met een kaart uit de categorie 'advanced', net onder de hoogste graad van 'expert'. Het is daardoor moeilijk doorkomen, ook al krijgt BFC, spelend de eerste helft met wind mee, al snel enkele goede kansen. Zo Nassir in de zesde minuut via Wessel, maar hij vindt vooralsnog de keeper op zijn weg. Een vrije trap snel daarna stuurt de bal vanaf de voet van Nassir en geholpen door de stevige wind,  boven de keeper het doel in. Een terechte 0-1, die snel daarna door Mads wordt omgezet in 0-2, als hij de bal op aangeven van Vincent min of meer vanaf de aftrap van Bloemendaal na de 0-1, knap over de keeper lobt. Bloemendaal herpakt zich enigszins, maar komt niet onder de druk van de rode auto van BFC uit. Even voor tijd leidt dat tot de 0-3  als Sophie na een vloeiend geschuif op het middenveld de bal via Sam Beuving van Mads ontvangt en de bal werkelijk schitterend van afstand de kruising instuurt.

De tweede helft. Bloemendaal speelt met wind mee een iets andere kaart en zoekt de aanval. BFC geeft echter niet viel weg, maar in de 16e minuut incasseert het desondanks een tegendoelpunt. Een vrije bal op dezelfde plaats van waaraf Nassir de 0-1 scoorde, wordt door Marc nog wel tot corner verwerkt, maar een vrij staande Bloemendaler kopt de corner vervolgens tussen iedereen door het doel van BFC binnen.
De 1-3 maakt het dan plotseling toch nog even spannend, maar BFC komt niet verder in de problemen. Met knap positiespel speelt het zich steeds goed door de linies van Bloemendaal heen. Jasper, Milan en Sam Fransen vallen sterk in. Safouane vindt de goed vrijgelopen Mads, die niet twijfelt en de 1-4 aantekent.
Sophie mag de wedstrijd afsluiten op de wijze waarop ze ook de eerste helft afsloot, met een bekeken afstandschot waarop de keeper van Bloemendaal geen antwoord heeft. Met 1-5 op het scorebord fluit de scheidsrechter de wedstrijd af en wijst hij ons naar de warme douche en de welverdiende dito chocolademelk.

BFC JO 13-1 zet vandaag met deze overwinning verdiende stappen omhoog op de ranglijst van de tweede divisie. We blijven volgen wat dit team nog meer voor ons toeschouwers en supporters in petto heeft. Zaterdag 16 november gaan ze weer de wei in en als u het wilt meemaken en erbij wilt zijn: om 12.45 thuis tegen Fortuna Wormerveer. Rush Hour op sportpark Meerweg.