Onbekend

8 februari 2020

BFC JO13-1 - Bloemendaal JO13-1    1 -0

Milan  van den Akker, Sam Beuving, Safouane el Bouhdifi, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Sam Fransen, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Sophie Proost, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg, Mack van der Noordaa, Arthur Hagens

Vandaag ontvangen we op ons mooie sportpark in Bussum Bloemendaal. Een lastige ploeg met veel, zo niet alle spelers voor de pot. En zie daar maar eens doorheen te komen. Ik vergeleek het voetbal van Bloemendaal vorige wedstrijd aldaar met het spelletje Rush Hour, waarbij je tactisch en geduldig moet schuiven om een opening voor het goal te vinden, waar naast kleinere auto’s ook een enkele vrachtauto geparkeerd staat. Bloemendaal blijkt dat spel nog verder geperfectioneerd te hebben, wat het spel niet leuker maakt voor de toeschouwers om naar te kijken.

We kampen met 3 blessures, Jasper, Vincent en Mads. Gelukkig kunnen we een beroep doen op Mack en Arthur uit de O13-2, die vandaag goed invallen. Sam F en Milan beginnen op de bank.

De eerste kans komt na 5 minuten uit een vrije bal van Nassir, maar de bal wordt door de keeper van Bloemendaal uit de hoek geplukt. Een vrije trap van Mika even later mist op een haar na het hoofd van Sam B. Bloemendaal speelt de lange bal en wordt niet echt gevaarlijk. Pas na 28 minuten in de eerste helft komt het eerste schot op het Bussumse doel, maar Marc kan eenvoudig vangen. Daarvoor zijn er kansen voor BFC, hoewel spaarzaam. Na balverlies van Bloemendaal dribbelt Safouane gevaarlijk op, Sam B neemt de bal knap over, maar zijn schot mist net scherpte en de bal rolt rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

We gaan met 0-0 de rust in. Dat valt tegen gezien het spelbeeld, maar Ruben wijst er in de kleedkamer terecht op dat we slimmer moeten voetballen. Een ploeg die op de achterlijn verdedigt, overrompel je niet met diepe ballen. Dat kan nooit. Het middenveld moet minder hoog staan, buitenspelers moeten in de bal komen, driehoekjes maken. Zo speel je de verdediging van Bloemendaal uit elkaar en vallen er gaten.

Met Milan en Sam F gaan we de tweede helft in. Wessel en Sam B nemen even plaats op de bank. Ook Arthur wordt in de tweede helft ingebracht. Safouane krijgt rust. De eerste kansen dienen zich alweer snel aan, het spel van BFC wordt wat beter, maar de verdediging van Bloemendaal wordt nog steeds niet gebroken. Een inzet van Mika wordt in de 16e minuut nog van de lijn gehaald. Uiteindelijk hebben we een corner nodig om de Bloemendaalse ban te breken. Sophie brengt de bal goed voor en Arthur zet knap zijn hoofd ertegen. Geen verdedigen aan.

Na de 1-0 begint Bloemendaal eindelijk te voetballen en krijgt het vlak voor tijd zelfs een kansje, waardoor Marc nog even gestrekt de linkerhoek in moet, maar daar blijft het bij.  Een wedstrijd om niet te lang bij stil te staan, dus dat doe ik dan ook maar niet verder.

Woensdag oefenen tegen Ajax JO12-1 (welke wedstrijd met 8-3 verloren gaat, maar een goede leerschool was).

Het is een wat rommelige start van de tweede seizoenshelft doordat we nog maar weinig competitiewedstrijden gespeeld hebben. Dit was pas de eerste van het nieuwe jaar.  Met twee wedstrijden minder gespeeld, staan we toch knap op een tweede plek. Onze volgende wedstrijd is op 29 februari weer. Voor de beker tegen AFC ’34 en dat zelfde weekend op 1 maart het VTT-toernooi in Heiloo. U bent weer uitgenodigd om het mee te maken en erbij te zijn.

Voor nu: een mooie voorjaarsvakantie gewenst en kom heelhuids retour op de training van 24 februari as.