BFC JO13-1: van zwevend kunstgras en een menslievende scheidsrechter, 4-1

P. Mohamed

2 november 2019

BFC JO13-1 -  De Forresters  4-1

Milan  van den Akker, Sam Beuving, Safouane el Bouhdifi, Auke Bult, Wessel Elsing, Vincent Flokstra, Sam Fransen, Imran Hammouti, Nassir Komenan, Mads Lefeber, Job Lukaszen, Sophie Proost, Marc Segaar, Jasper van Toorn, Mika van Woudenberg

De regen komt deze ochtend met bakken uit de hemel. Zo erg zelfs, dat het door ons te bespelen veld op plekken rond de middenstip een zwevend kunstgrastapijtje wordt. De wedstrijd vóór ons wordt met nog 15 minuten te spelen gestaakt om die reden en op veld 1 afgespeeld. Als wij het veld opgaan is het droog en langzaam maar zeker zuigt het kunstgras zich weer aan de ondergrond vast.
Onze scheidsrechter maakt zich over het veld niet zoveel zorgen. Hij heeft andere dingen aan zijn hoofd: het welzijn van de spelers. Een nobele en mensvriendelijke instelling. Een aai over de bol, een vriendelijke woord ingeval van een verkeerde trap, maar ook vermanend wanneer een overtreding begaan wordt en een speler op de grond ligt. Of de dader maar even wil komen kijken naar de schade die hij heeft aangericht, dreigend met voor iedere overtreding hoe licht ook een gele kaart te zullen trekken. In een overigens uiterst sportieve en plezierig wedstrijd.

BFC speelt een uitstekend. Iedere week stijgt het niveau van het spel en de snelheid waarmee het gespeeld wordt. Dit team kan het ver brengen en we zijn nieuwsgierig naar de volgende stappen in de ontwikkeling van de spelers.
De druk op de tegenstander is van de start af groot. Al na 3 minuten komt Nassir net tekort bij een vloeiende aanval over rechts via Mika en Mads. Twee minuten later ligt de bal erin als Mads niet twijfelt bij een terugspeelbal van De Foresters en de keeper in volle vaart de bal ontfutselt en de 1-0 achter hem prikt.
Niet lang daarna mag Mads ook de 2-0 aantekenen, met een mooi gemikt aftstandsschot.
Een van de spaarzame aanvallen van De Foresters leidt tot een penalty. Hun aanvaller wordt in de ogen van de scheidsrechter ten val gebracht. Reden voor hem om naar de stip te wijzen. Foresters pakken het cadeautje graag uit. 2-1.

De tweede helft start met Jasper, Vincent en Auke voor Nassir, Job en Wessel. Ook nu weer een agressieve start. Uit een goed opgezette aamval schiet Safouane net voorlangs. Een schot van Jasper treft het zelfde lot en een aantal corners op rij leveren evenmin doelpunten op. Reden voor ongerustheid is er niet, want een doelpunt voor BFC hangt duidelijk in de lucht. Safoune ziet eerst nog zijn inzet afgekeurd worden wegens buitenspel, maar niet lang daarna scoort Nassir (ingevallen voor Milan) met een goede trap van afstand dan toch de 3-1.
De 4e van BFC is de mooiste, vanwege het aantal schijven waarover de aanval vloeiend en bijna 1 keer rakend loopt, Via Jasper, Job (voor Imran ingevallen), Sophie en Nassir wordt Wessel de gelegenheid geboden de 4-1 in te schieten, hetgeen hij doet.
Een voorbeeld van de leercurve die dit team doormaakt.

Zaterdag worden we in Bloemendaal verwacht. Als u het meemaakt en erbij bent, kunt u zien wat Sophie en de jongens voor ons in petto hebben. Tot zaterdag dus.